marți, 5 martie 2013

IBCLC Day- 6 martie 2013

In urma cu o luna am avut placerea sa o intalnesc pe Mihaela Nita, un om care s-a potrivit ca o manusa pe ceea ce simteam si gandeam legat de alaptare si despre a fi mama. In curand o sa va prezint un interviu oferit de Mihaela pe tema Maternologiei, un concept care mi-a schimbat viata. Ii multumesc pentru amabilitate si timpul acordat. Pana atunci, Mihaela va invita la prima conferinta tinuta in Romania de Catre Consultantii in Lactatie Certificati International.

Mi-as dori mult sa intalnesc acolo si femei care nu sunt inca mame sau mame care au incercat sa alapteze si nu au reusit. Femei care isi doresc sa se descopere ca mame care-si hranesc la san copiii. Cu siguranta o sa-mi fie foarte drag sa o revad pe Ramona, omul care m-a ajutat sa fiu in armonie cu mine si sa-mi aduc copilul pe lume fericita si plina de incredere.

Pentru prima data in Romania, Ziua Consultantilor in Lactatie Certificati International (conferinta “IBCLC Day”) se celebreaza pe 6 martie 2013, la initiativa drd. Mihaela Nita, medic rezident pediatru si consultant in alaptare certificat international si cu sprijinul Asociatiei Young Initiative.
Conferinta va avea loc la Bucuresti, miercuri pe 6 martie, in Amfiteatrul Mare al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” (adresa Bd. Iancu de Hunedoara nr. 30-32, sector 1, Bucuresti ), in intervalul orar 17:30 – 19:30.
Sloganul conferintei este: “Conecteaza-te cu IBCLC, expertii in alaptare!”, organizatorii propunandu-si sa ofere raspunsuri la intrebarile:
  • Ce este un IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant)?
  • Cum te poti certifica in profesia de IBCLC?
  • De ce sa apelezi la un IBCLC si in ce fel te ajuta aceasta experienta?

Iata cateva dintre subiectele care vor fi dezbatute in cadrul intalnirii:
  • “Alaptarea, mai mult decat laptele de mama” (dr. Mihaela Nita, IBCLC)
  • “N-am lapte!”(dr. Ilinca Tudose-Tranulis, IBCLC)
  • “Skin-to-skin in prima ora dupa nastere” (Sorana Muresan, IBCLC)
  • “Rolul Consultantului in Lactatie” (Georgeta Musat, Moasa, IBCLC)
  • “Ok, alaptare! dar EU?”, (dr. Loredana Gafu, IBCLC)
La eveniment sunt asteptate atat cadre medicale cat si mame (care au deja copii sau sunt insarcinate). Intrarea este gratuita pe baza inscrierii pe e-mail la adresa oana.constantinescu@younginitiative.org.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociatiei Young Initiative

4 comentarii:

  1. 1. titlul sună a postare din star trek :))
    2. mi-au furat pozaaaaaaaa!!!! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare mi-ar placea sa particip si eu! Din pacate nu pot. Dar ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai expune si mie niste idei din dezbateri pentru luare la cunostinta. Lucrez in maternitate de vreo 23 de ani deci sunt interesata de subiect si pun mare pret pe alaptarea la san, din pacate din ce in ce mai "demodata" caci tinerele mamici n-au rabdare, gasesc ca e mai comod sa prepari un biberon de lapte, mai ales ca reclamele la preparatele de lapte par foarte convingatoare, dau impresia ca fac minuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da, revin cu articol. Eu cred foarte mult in forta mamelor, in determinarea lor. Si as vrea ca orice femeie moderna sa stie ca poate fi si mama, ca poate alapta foarte frumos. Chiar se poate. Eu am reusit sa repornesc lactatia de doua ori. Nu exista nu e bun laptele sau nu e destul. Peste o luna copilul meu face 2 ani si mergem mai departe.

      Revin cu detalii, am aflat lucruri noi si interesante.

      Ștergere