marți, 19 noiembrie 2013

Parintii- modele in viata copiilor

 
Existenta acestui blog mi-a adus multe bucurii. Pe langa efectul de inchidere si de vindecare a unor rani, a mai avut un efect minunat. A atras in viata mea niste oameni foarte speciali. Oameni frumosi si buni cum nu credeam ca mai sunt, oameni sinceri care atunci cand iti spun o vorba buna stii ca vine cu adevarat din suflet. Oameni care stiu sa vada cine esti sau poate ca simt cine esti. Oameni care ne-au indragit din prima clipa si au format in jurul nostru o altfel de familie. Unul dintre acesti oameni a inceput, cu ceva timp in urma, sa-mi trimita pe Facebook  invitatii de participare in cadrul evenimentelor Comunitatii Parinti Autentici- initiativa lui Mihail Musat. M-am uitat cu parere de rau prin calendarul lor de intalniri pentru ca nu puteam ajunge la niciuna. Din "binecuvantarile" vietii de parinte singur- nu ai cu cine lasa copilul pentru a te duce la intalniri. O pierdere, dar si un castig pentru ca ptreci mai mult timp alaturi de copilul tau. Oricum te resemnezi si te bucuri totusi ca exista parinti cu astfel de preocupari.
 
Acum doua saptamani imi spune ea, Codruta, despre o noua intalnire eveniment. Tema mi-a atras in mod special atentia pentru ca este unul dintre subiectele delicate ale parintilor singuri. Model Masculin si Model Feminin in cresterea copiilor. Pe langa faptul ca m-a intrigat tema, m-a atras si faptul ca 75% din fondurile stranse cu ocazia acestui eveniment vor fi donate si folosite in cadrul unui proiect educational non-formal. Deci un motiv in plus sa-mi aduc contributia.
 
Daca doriti sa participati si voi inscrierile se fac aici:  http://bit.ly/InscriereParintiAutentici
Evenimentul se intampla marti, 26 noiembrie, de la ora 18,30 la 21,30 la Libraria Bastilia.
Costul pentru plata anticipata (adica pana maxim vineri) este de 40 de lei pentru o persoana si de 60 de lei pentru doua persoane- in contul din formularul de inscriere. Daca doriti sa platiti la fata locului costul este de 50, respectiv 80 de lei pentru doua persoane. Tinand cont de scopul caritabil eu am ales sa platesc direct marti, la eveniment.
 
Eu le multumesc pentru invitatie Codrutei si lui Mihail si va transmit si voua mesajul lor:
Ne face deosebita placere sa te invitam la ultimul eveniment Parinti Autentici din 2013: Model Masculin si Model Femin in cresterea copiilor.
Parinti Autentici impreuna cu Libraria Bastilia va invita la un dublu eveniment. In primul rand este un eveniment pentru parinti. In al doilea rand este un eveniment pentru o clasa de copii dintr-o comunitate defavorizata: Zlatna, judetul Alba. Da, 75% din fondurile pe care le vom strange la aceasta intalnire le vom directiona catre un proiect educational. Cu acesti bani vor fi achizionate jocuri educative pentru clasa I a invatatoarei Berindeie Angela. Este un proiect de educatie non-formala care ii ajuta pe copiii ce provin din familii defavorizate si cu parinti analfabeti sa se adapteze mai usor cerintelor scolare.
 

 
Inscrierile se fac aici:
 
Invitatii acestei editii speciale sunt:
Monica Reu si Ian Peatey
Otilia si Jo Mantelers
Stefan Palarie si Irina Palarie
Stanimira Dimitrova si Stanislav Georgiev
Am invitat alaturi de noi patru familii de parinti care investesc activ in dezvoltarea lor personala, ca oameni, si ca parinti. Sunt parinti care in comunitatile din care fac parte sunt apreciati si luati drept modele. Unii dintre ei sunt si specialisti in domeniul parentingului, sustinand la randul lor si alti parinti in acest demers, iar altii se documenteaza pentru propria lor dezvoltare.
Vor fi 4 povesti despre ce a insemnat rolul de barbat inainte de primul copil si cum s-a imbogatit acest rol dupa aparitia copilului/copiilor.
Bineinteles, vor fi si 4 povesti despre ce a insemnat rolul de femeie inainte de primul copil si cum s-a imbogatit acest rol dupa aparitia copilului/copiilor.
 
Descrierea completa a proiectului educativ este aici: https://www.facebook.com/groups/parinticonstienti/362490363896160/
 

Ne vedem marti!

Un comentariu:

  1. Miruna draga mea iti multumesc entru cuvintele tale frumoase. Iti multumesc pentru ceea ce faci zi de zi, esti un om deosebit care este clar doar oameni deosebiti poate atrage.
    Vaimbratisez pe ea si ea.

    RăspundețiȘtergere