marți, 14 mai 2013

Mama, tic-tich!

Dimineata am trait un moment de magie. Unul dintre acele momente care opresc Universul in loc si poti sa vezi dincolo de azi. Un moment care da sens vietii si te face mai intelept. O alaptasem pe Matilda si ea s-a lipit cu capul de pieptul meu. In partea stanga. A stat asa cateva clipe si am simtit-o ca isi tine respiratia. M-a cuprins puternic cu bratele si s-a lipit si mai tare de mine. Era tacuta, linistita, era intr-o alta lume. S-a desprins de mine si i-am putut privi chipul. Era altul, avea o expresie de om care stie mai multe, care a inteles ceva, care si-a amintit ceva. Ceva ce noi nu mai stim. M-a privit si mi-a pus manuta pe burta. Ea stie ca acolo a crescut ea. Apoi si-a mutat manuta pe pieptul meu si privindu-ma cu ochii umezi mi-a spus: Mama, tic-tich! Cu o voce clara si limpede, cu lumina pe chip, i-au dat lacrimile. Apoi s-a asezat iar cu capul pe inima mea si a stat lipita strans acolo mult timp. Chipul ei, vocea ei.... Matilda si-a adus aminte! Sunt sigura ca si-a amintit din burtica, de atunci cand sunetul inimii mele ii era cel mai bun prieten. A putut sa-si aduca aminte din viata ei acolo. A fost un moment de incredibil. Cat a stat lipita de mine m-am intors in timp, era ca si cum nu ar fi parasit niciodata pantecul meu. M-am regasit in prima clipa cand am simtit ca a "coborat" sufletul ei aici. Am fost doar un singur suflet. Cand i-am auzit si eu pentru prima data inima batand si am stiut ca acolo este viata, ca este puternica si ca va fi bine. Ma simt alta. Simt ca ceva s-a schimbat in noi. A fost magic!
 
 
 
 

12 comentarii:

  1. frumos...imi dau lacrimile...si cuvintele lipsesc..magic

    rodica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma crezi ca nu-mi mai revin? Avea o expresie pe chip... cred ca si-a adus aminte mai mult decat pot eu intelege.

      Ștergere
  2. Minunat...magic(asa cum spui tu) trebuie sa fie. M-ai impresionat foarte mult. Sa fiti mereu asa de unite si sa aveti parte de aceasta comunicare magnifica. Sanatate si va pupam. Ioana & Suzana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pupam si noi surioara de maternitate. Astazi este ziua de nastere a colegei mele de patut de acum 33 de ani. La 15 ani,din pura intamplare, am ajuns colege de banca in liceu. Poate viata le va aduce si pe gazele noastre inapoi impreuna.

      Ștergere
    2. Foarte frumos...acum cum o vrea Dumnezeu, sanatoase si norocoase sa fie. La multi ani si pentru tine...sa ai parte de cat mai multe lucruri bune in viata ta. Va pupam.

      Ștergere
  3. Wow, am citit acum ceva vreme un articol despre un studiu pe adulti care prin hipnoza retraiau momentul nasterii cu lux de amanunte. Cred ca puii de om prin natura lor angelica isi pot aminti viata din burtica mamei numai ca nu constientizeaza ca pot vorbi despre asta. Pentru ei este ceva firesc, natural. Te imbratisez cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar placea sa imi amintesc, probabil as elibera-o pe mama de niste vinovatii pe care si le aduce legat de nasterea mea. Sunt sigura ca lucrurile au stat altfel si a facut tot ce a putut pentru a fi bine.

      Ștergere
  4. Ce frumos moment! Oare o să mai revezi privirea aceea? Pe mine mă tulbură ori de câte ori am deja-vu-uri, dar eu una știu ce înseamnă, ea încă nu! Ce miracol și viața asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca ei le vad ca pe ceva normal, cred ca sunt mult mai dese in copilarie decat in viata adulta. Ei inca au acces la memoria aceea, noi uitam atat de multe. Cine stie ce s-ar intampla cu un adult care si-ar aminti...

      Ștergere
  5. Foarte frumos, poate o să dezvolți o relație specială cu ea! :) Unii dintre noi (respectiv bărbații) probabil nu vom trăi niciodată așa ceva. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lotus, multumesc de vizita.

      Exista o compensare in toate si de aceea nu mi-a parut rau niciodata ca sunt femeie. Sa concepi, porti,nasti,alaptezi un copil... e putinul nostru de Dumnezeire.

      Ștergere
  6. Ce moment perfect, cata emotie .... DA si-a adus aminte, si e fantastic.
    Iulia imi zicea pe la 2 ani ca ea facea in burta balbadac, adica era apa....
    Sa o intrebi si ce gust are laptele tau, Iulia spunea ca de morcov si ceapa:)), de ce nu stiu, nu a zis ca are gust de lapte de vaca, nu a zis nimic altceva de cat morcov si ceapa...

    RăspundețiȘtergere