vineri, 17 mai 2013

Cand o suta de oameni iti spun "La multi ani!"

Ieri a fost ziua mea de nastere. Inca un an, al 33-lea. Imi doream foarte mult sa sarbatoresc, nu am mai sarbatorit real de vreo 3 ani. Planuisem sa plec in Bulgaria, sa petrecem frumos weekend romantic (adica sa doooorm mult). Cum in minunata tara romaneasca patronii se poarta de parca au castigat angajatii la Loto, el nu a mai putut pleca. As fi plecat cu prietena mea draga, dar si ea este sclav pe alta plantatie. Asa ca am anulat proiectul de plecare. Asta este, resemnare. Si asa nu stiu cum petreceam doua nopti fara Matilda.
 
Apoi se interneaza tata in spital din motive de diabet prost inteles, glicemie scapata de sub control si indiferenta la administrarea de insulina. Griji, suferinta, panica. Deci deja ziua incepea sa promita. In fix ceasul de miez de noapte al datei de 16 cineva se gandeste ca este momentul sa ma jigneasca intr-una dintre cele mai sfinte trairi de le am: aceea a corectitudinii. Nu m-am simtit mai ranita, dezamagita, proasta si multe alte chestii din astea dragute in toata viata mea. Nu pot sa va explic in cuvinte ce simte un om care nu a furat nici un mar cand era copil atunci cand cineva pune la indoiala corectitudinea lui. Si mai ales cand acest cineva este un om cunoscut pe care nici macar nu l-a gandit vreodata de rau, dar sa-i pricinuiasca vreunul. Apoi mi-a parut rau ca m-am lasat afectata de asemenea lucruri si m-am enervat si mai tare. Am petrecut o noapte de nesomn si de rau sufletesc. Dimineata eram numai buna de petrecut.
 
Apoi oamenii care ma iubesc si ma respecta au iesit unul cate unul. Au sunat, au urat, au felicitat, au vorbit cu vorbe din suflet. Pana seara au fost mai multi de o suta. Oameni reali, sinceri, si m-am gandit oare de unde am reusit sa-i adun pe toti oamenii astia carora chiar sa le pese... Probabil ca a fost o compensatie a Universului care stie sa le aseze pe toate. Cand o suta de oameni iti spun "La multi ani!" nu ai voie sa fii trist si mai ales de ziua ta! Deci pana seara sufletul meu incepea sa se aseze la locul lui. Mult mai intelept  de data aceasta. A fost o lectie asumata. Probabil ca era nevoie de una.
 
Va multumesc pentru urari, vi le intorc inzecit. Sa fiti sanatosi si sa aveti liniste! La multi ani!
 
 
 

14 comentarii:

  1. La multi ani cu intarziere, Miruna, am tot cautat numarul tau sa te sun, nu-l mai gaseam si parca mi-a fost aiurea sa-ti las mesaj pe fb. Insa m-am gandit la tine toata ziua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, lasa ca-ti dau eu acus un telefon sa-ti ramana. Vreau sa te invit la un eveniment :)

      Ștergere
  2. Dap La multi ani! Si nu ai voie sa fii trist niciodata, pentru ca fiecare zi este ziua ta! Nu ai decat o versiune a fiecarei zile, niciodata nu vei primi un dulplicat, nu are rost sa pierzi vreuna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Mihaela, dar uneori si pentru mine destul e destul. :)

      Ștergere
  3. La mulți ani! 33, ce frumos!Să fie un an frumos ca voi două, cu bucurii multe și mai ales sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani fericiti, desi cu intarziere :). Sarbatorirea poate fi amanata, mai patim si noi din astea, ne straduim sa recuperam cu mult spor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, probabil ca o sa sarbatorim in concediu timp de 10 zile,zi de zi :))

      Ștergere
  5. La multi ani sanatosi, mama draga de Matilda frumoasa!te admir din umbra si te citesc cu mult nesat.Inca o data, un huge La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  6. Un La multi ani retroactiv dar actualizat cu simpatie! E bine ca exista o balanta care echilibreaza totul in viata; cand unul te loveste alti 100 vin sa-ti stea aproape.De-asta n-ai voie si nu poti sa cazi!multa sanatate, fericire sau macar multa liniste si armonie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca viata nu e asa cum o doresti,chiar daca cei pe care ii iubesti te mai supara,iarta,zambeste si bucurate de MATILDA. LA MULTI ANI! pt Miruna Margarit Rotaru

    RăspundețiȘtergere
  8. Intru si eu in randul celor care iti ureaza La multi ani! cu intarziere,ai numele si prenumele fiicei mele "Miruna Rotaru",azi te-am decoperit din intamplare si ti-am citit o parte din posturi,m-am emotionat, am plans,ce frumos le spui pe toate,tocmai ce-am nascut al treilea pui si eu,ma recunosc in multe din povestirile tale. Imi pare rau ca scriu asa fara noima ,sar din una in alta,dar n-am mai postat nimic niciodata,mi se pare ca nu mai stiu sa ma exprim,esti unguent pt suflet!

    RăspundețiȘtergere
  9. la multi ani si la multe zile linistite

    RăspundețiȘtergere