vineri, 12 octombrie 2012

Ajutam niste copii? Va rog eu!

De ani buni incerc sa ma vindec de sensibilitate, stiu ca sunt prea sensibila, ca nu e sanatos, ca asta m-a facut aproape sa ma pierd pe mine, dar nu pot. Nu pot! Nu o sa pot in viata mea sa trec pe langa un copil chinuit si sa nu-mi vina sa-l iau acasa, sa-l ingrijesc si sa-l iubesc. Am si facut-o. O sa simt mereu cand vad un copil agresat ca-mi vine sa-l fac una cu pamantul pe agresor. O sa ma gandesc mereu la copiii din caminul unde am fost voluntar, o sa sper mereu ca au ajuns undeva bine. De cand am si eu copilul meu si simt ce inseamna sa fii mama si vad ce inseamna ca un copil sa aiba mama... stiti si voi, e ceva prea mare si prea mult ca sa incapa aici in trei randuri.

Ajutam niste copii? Sunt orfani, sunt intr-un spital din minunata tara numita Romania, sunt la Iasi. Nu au de niciunele, nimic, nici macar scutece. Scutecele alea de ne fac noua viata mult mai usoara, nu au, au panza in loc de scutece. Aveti un bax pe acasa?  Poate ca au ramas mici de copilul vostru, poate ca deja e copilas mare si face la olita. Eu am 3 baxuri, chiar scutece bio, fi-mea nu le-a vrut. Hainute mici? O jucarie? Eu am si hainute mici si jucarii. Le trimitem unor copii?

Sunteti din Iasi? Va puteti duce pana la ei. Suneti de oriunde din tara asta? Le puteti trimite bani, hainute, scutece. Daca nu aveti timp si nu puteti  sa va deplasati ma contactati pe mine, le strang eu pe toate si ma asigur ca vor ajunge la ei. O fundatie din Bucuresti se ocupa de acelasi lucru, de la ei am aflat povestea, ii puteti contacta direct pe ei ( Aleea Vergului nr. 4, bl. 15, ap. 35, sector 2 Bucuresti) si pe cei care se ocupa de acesti copii:

Anca Craciun (0749067014)
Alexandra Parnic (0753856441)
Irimiea Adrian (0756646441)
Olaru Alina (0745557985)
Dr. Diana Padure (0745831521).

Sunt 57 de copilasi cu varste intre o luna si 2 ani, sunt internati in centrul de recuperare Sf. Maria din Iasi. Nu vreau sa va fac si pe voi sa plangeti, vreau doar sa va rog sa-i ajutam. Va rog eu!


Copii ca ei sunt peste tot in tara, puteti ajuta oriunde.


Multumesc!

18 comentarii:

  1. As dori tare mult sa le dau acestor copii niste hainute si jucarii ramase de la fetita mea. Nu am insa nici masina si nici plimbari prea lungi cu fetita in taxi nu pot face pt. ca micuta mea este cam mucoasa...
    Eu locuiesc langa Parcul Tineretului. Stii cumva care ar fi cel mai apropiat loc in care pot duce aceste lucrusoare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, inseamna ca noi suntem vecine. Daca vrei ne putem intalni si le duc eu. Am sunat la fundatie si astept sa-mi dea detalii. Ei se duceau in we asta la Iasi sa vada exact cum sta situatia.

      Sanatate pentru bebe!

      Ștergere
    2. Ok, ar fi perfect pentru mine sa ne intalnim in parc, iti multumesc. Spune-mi, te rog, unde anume si in ce zi si la ce ora si voi fi acolo.
      Sanatate si voua!

      Ștergere
    3. Miruna, cei care sint trecuti din partea fundatiei respective se ocupa de acesti copii doar acum sau in mod constant? Ii supravegheaza cumva, ii viziteaza mai des sau in ce fel se ocupa? Asta daca stii cumva....
      eu sint din Craiova si am o prietena f buna care e asistent medical la un astfel de centru. de care nu are grija nicio fundatie, doar angajatii de acolo. Si ea mi-a povestit cum absolut, dar absolut toate ajutoarele primite sint luate si impartite de ingrijitoare intre ele. Cel mult, aduc in loc alte jucarii si haine vechi si rupte si stricate de acasa si le pun in locul celor primite ca sa justifice cumva cantitatea. Din pacate, directoarea stie, dar nu are ce face. salariile sint mizere, de copii nu se intereseaza nimeni altcineva si-atunci, cercul vicios e mic si functioneaza din plin. De-aia te intrebam lucrurile astea, fiindca si eu am niste haine si jucarii pe care le-as putea da, as putea cumpara si citeva baxuri de scutece, insa mereu mereu mi-aduc aminte de vorbele prietenei mele care mi-a relatat scene absolut oribile de-acolo. Adica ceva de genul, ca doar daca trimiti 50 de kg de biscuiti simpli, cei mai ieftini, vreo 10 asa ajung la copii, iar restul dispar. Ce sa mai zicem de scutece si jucarii si haine noi si frumoase. E f trist, dar din pacate astia sintem noi romanii... eu ti-as putea trimite tie sau direct pe adresa fundatiei un pachet cu tot ce am... corina

      Ștergere
    4. Maria, vad ca azi e urat afara si daca sunteti si raciti nu e graba. Am vorbit aseara cu cei de la Fundatie si mi-au spus ca cel mai bine e sa colectam pentru noiembrie. Deci ne puteam vedea si dupa weekend. Lasa-mi un mesaj cu un nr. de tel (nu-l public) si te contactez.

      Multumesc.

      Ștergere
  2. Am vorbit aseara cu ANCA Craciun de la Fundatie, ea este cea care a avut initiativa, mi-au spus ca au fost ieri si se mai duc marti cu un grup din Iasi, deci sunt oameni chiar de acolo si sper sa supravegheze si felul in care donatiile sunt folosite. Fiind un spital lucrurile stau putin diferit decat intr-un camin. Doamna Craciun urmareste sa stranga bani pentru a schimba paturile, cele de acum sunt foarte mici si copilasii de 9 luni stau in cele pentru nou nascuti, nu se pot misca. Un pat cu saltea costa cam 1000 lei.

    Pentru luna Octombrie deja au dus foarte multe lucruri, ne-au rugat sa colectam pentru noiembrie. O sa le cer si contul in care se pot pune bani.

    Din pacate stiu cum functioneaza sistemul in centrele pentru orfani, am fost voluntar intr-un camin, duceam 5 kg de fructe si la copii ajungeau 5 fructe. Asa ca trebuia sa cumparam mereu de 5 ori mai mult ca sa ajunga si la ei suficient. Trebuia sa-ti pastrezi calmul si sa nu le enervezi pe "doamne". Nu stiu daca reclamarea acestor ingrijitoare ar putea schimba ceva sau doar le-ar face sa fie furioase pe copii...

    Am verificat fundatia pe net, si eu sunt suspicioasa din fire, am vorbit cu ei, par foarte implicati si chiar se duc acolo. Nu vor sa faca ceva doar pentru acum, vor sa-i ajute cu logistica, sa faca o camera de joaca pentru copii.

    Tinem legatura si vedem pentru noiembrie, eu i-am rugat sa-mi spuna daca mai ajuta si alte centre, eventual din tara sau Bucuresti, poate le trimitem altor copilasi. Acum erau plecati la Iasi,aflu mai multe luni.

    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu mai inteleg nimic. Sambata am fost cu niste lucrusoare pt copii. Speram mai mult ca orice sa le ofer o imbratisare.. ceva. pe langa donatii materiale. Cu greu am intrat acolo. Portarul ne-a tinut la usa afara, pe mine si pe familia care venise in acelasi scop. A spus ca merge sa ceara voie de la d-na doctor ca sa putem intra sa lasam ce am adus!!!! Pareau deranjati de reclama si valurile de ajutoare. Am avut impresia ca ma rog sa le primeasca. D-na doctor era vizibil afectata de toata chestia asta cu ajutorarea. Din cate am inteles directorul institutiei nu a fost instiintat ca s-au facut poze copiilor si apar pe internet (ceea ce e interzis din cate mi-au explicat - poza de mai sus care ai pus-o si tu). A spus ca il face sa para ca cerseste pe internet, desi dumnealui nu a cerut nimic. Si asta pt ca domnisoara care si-a luat angajamentul nu a facut asta in colaborare cu ei. Nici nu stiau cine este si de ce a starnit atata valva.
      De vazut copii nici vorba. Am fost tinuti la usa de unde se auzeau clar urletele lor. Cat ne explicau noua ca tot ce se intampla i-a luat prin surprindere, mai bine ne lasau sa mangaiem un copil. Nici nu stiu pe cine sunt suparata. Pe mentalitatea acestor cadre care nu primesc bunavointa de frica? Care pun interesele lor pe primul plan desi sufletele aleau cerseau atentie? Pe doamna Anca Craciun care ne-a invitat sa mergem acolo linistiti cand de fapt am fost tratati cu suspiciune, de parca ne-am dus sa furam nu sa dam?
      De ce cadrele medicale nu erau in tema cu aceasta campanie?

      Ștergere
    2. Offf, chiar urat! Imi pare foarte rau pentru situatia in care ati fost pusi. Eu inainte de a pune materialul am sunat la Fundatie pentru a verifica daca totul este real si exista o actiunea de ajutorare a sectiei. Mai ales ca doamna Craciun spunea ca se doreste cumpararea de patuturi,mese de infasat, amenajearea unei camere pentru joaca... Adica nu parea sa fie ceva "clandestin".

      Tocmai pentru ca am mai avut si eu experiente neplacute am preferat sa ii contactez pe ei si sa le dam ceea ce strangem noi. Urat. Chiar imi pare rau, imi cer eu scuze.

      Ștergere
    3. In privinta vizitatului este posibil ca domnul director de acolo sa aiba dreptate. Exista o procedura in cazul voluntarulopr care doresc sa petreaca timp cu un copil orfan: aviz medical (epidemiologic) si psihologic.

      Ștergere
    4. Si mie imi pare f rau. De copii. Eu chiar aveam ganduri si mai mari. Locuiesc nu departe de aceasta sectie si aveam de gand sa iau carucioru lu fiica-mea, si daca voi gasi o persoana care sa stea cu ea. la cateva zile m-as fi dus sa plimb cate 1 copil sau 2, macar prin curte. Pt ca cea mai mare nevoie e de afectiune. Nici vorba. In privinta voluntariatului, asa e. Ni s-a spus ca ne trebuie analize medicale la zi, apoi sa ne adunam un grup, sa stam de vorba cu directorul. Ii inteleg si pe ei. Au o responsabilitate f mare cu privire la copii. Le-am mentionat ca pe langa faptul ca vor primi multe ajutoare, doamna Anca va dori sa cumpere patuturi si sa amenajeze o sectie. Ei si acum cred ca am glumit cand i-am intrebat asta.
      Nu stiu daca s-a mai schimbat ceva de cand am fost eu la ei. Poate a mers dumneai sa vorbeasca pe indelete cu ei. Nu stiu. Dar in conditiile in care ne-au primit si suspiciunea ca toata treaba asta e de rau (din partea lor), ma indoiesc ca si o fundatie i-ar schimba. Trebuie multa deschidere si munca de lamurire intai, si apoi sa ne pornim cu ajutoare. Desi partea cu deschiderea trebuia rezolvata inainte sa vina valurile de ajutoare.

      Ștergere
    5. Am informatii suplimentare.

      Am tot dat telefoane in stanga si in dreapta pentru ca nu mi se parea deloc ok ce vi s-a intamplat voua (si altora). Intre timp s-au mobilizat si alte persoane si au discutat cu cei din conducerea spitalului. S-a stabilit ca se pot primi ajutoare materiale: hainute, jucarii, scutece si ajutoare in bani pentru a se cumpara alimente, medicamente, lapte (altfel nu se poate). S-a obtinut aprobarea pentru a se organiza un grup de voluntariat si se va face un program pentru a exista oameni in fiecare zi din saptamana acolo. Cei care vor sa se inscrie in programul de voluntariat trebuie sa aiba avizul epidemiologic.

      Mai multe informatii puteti afla de la Gabriela Enache nr. tel. 0723355570. Ea se va duce maine acolo si va discuta iar cu "oficialitatile". O puteti aborda cu incredere, mi s-a parut un om pus pe fapte.

      Deci putem strange lucrusoare, jucarii si/sau bani.

      Ștergere
    6. multumesc! Intre timp am fost iar cu un grup mai mare. Intr-adevar, cand au vazut cata lume s-a mobilizat, au cam lasat garda jos. M-am inscris si eu pe lista de voluntari. Ce am vazut acolo... pot spune ca e fff trist. Ma urmareste imaginea lor orice as face. copii de 1 an si ceva cu 6 kilograme.. care nu stiu altceva decat gustul laptelui praf. Sunt albi ca zapada. Nu stiu sa fie tinuti in brate, le era frica. Cumplit. sper sa incepem repede ca deja e tarziu. Copii se leganau singuri ca la caminul de copii. Am luat un baietel de 1 an in brate.. nu stia sa stea in fundulet.
      Vestea buna e ca s-au strans cate ceva: frigidere, tv, dvd player, dvd-uri cu desene animate, premergatoare (trebuie URGENT) scosi din patuturi!! unii s-au oferit sa picteze peretii! Ni se ofera o camera pe care s-o transformam in loc de joaca. Si vor putea sa guste si ei un fruct, un iaurt, acum ca s-au donat 2 frigidere!

      Ștergere
    7. Am intr-un grup pr FB o mamica din Iasi care vrea sa doneze un premergator, imi poti lasa te rog numarul tau de telefon sau un email si sa va pun in legatura?

      Ștergere
    8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    9. http://www.bzi.ro/asa-ceva-este-incredibil-cum-sa-faci-bani-pe-spatele-copiilor-bolnavi-de-la-spitalul-sf-maria-382442

      Ștergere
  3. Am si eu hainute si papucei.....jucarii nu prea..dar hainute,papuci depinde pentru ce varsta....de ce fura fructele copiilor ingrijitoarele alea?

    Batu-le-ar dumnezeu de urate....mi se rupe inima...eu sunt din Bacau....

    RăspundețiȘtergere
  4. nu pot sa cred ce am citit aici...Pozele mi-au iesit in cale pe facebook si am fost surprinsa sa descopar ca inca mai sunt situatii de acest gen in Romania. Mai ales copilasul cu piciorusele atarnate de la patut(cat de riscant e sa sufere o luxatie). ca sa zic asa Safety e evident o problema sa nu mai vorbim de peretii albi si goi...si probabil lipsa de atentie si interactiune care sa le asigure o dezvoltare normala. am cateva intrebari:
    care este numele fundatiei care se ocupa de imbunatari si cat timp sunt acesti copii tinuti in spital? care sunt cauzele pentru care ei sunt in spital? abandon sau probleme medicale?

    daca este cineva care poate raspunde as aprecia foarte mult!

    Ela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ela sunt foarte multe de spus, s-au mobilizat multi oameni, le-au fost puse foarte multe bete in roate. Sunt mari probleme cu legislatia si interesele politice din zona.

      Locul unde poti gasi cele mai multe informatii si pe cei care desfasoara actiuni acolo si la Constanta (unde lucrurile stau mult mai rau) este acest grup de pe Facebook http://www.facebook.com/groups/112720935552434/ (Ingerasii de la Sp. Sf. Maria - Iasi). Sau poti sa iei legatura cu Anca Craciun tel. 0749067014 (se ocupa de programul de voluntariat la Iasi) sau cu doamna Gabrieal Enache tel. 0723355570 (ea are toate informatiile la prima mana si cred ca cel mai bine o abordezi pe ea la telefon sau in grupul de pe FB).

      Ștergere