sâmbătă, 6 iulie 2013

Mami, pa!

Doarme dusa, ciufulita si zambind. I se ciufuleste parul de la apa de ploaie mai ceva decat mie. Doua ciufulite, crete si zburlite. Ne-am intors din parc numarand baltile de pe strada. Nu din priviri, ci cu piciorul sau cu picioarle, dupa caz, forma si marime. Nu cred ca numaratoarea este una buna pentru ca a fost ca-n Caragiale- una la primarie, una la scoala de fete si inca una la primarie, si inca una. Am topait prin toate baltile, am, adica noi doua. Am fost in Herastrau la a 3 a editie "Miscarea face bine" si ne-a prins ploaia. Ploaie sanatoasa de vara care te face ciuciulete in 2 minute. Copilul foarte incantat, ei ii place ploaia asa cum imi placea si mie in copilarie. Atunci nu aveam grija hainelor, a sandalelor facute praf, nici a parului, a machiajului, nici a poluarii din apa, ca ne imbolnavim nici atat. Atunci ne balaceam cu gastele in sant si nu ne spunea nimeni nimic. Asa ca am lasat-o sa se joace in ploaie si in balti. Sigur nu va pati nimic, doar putina fericire :). Nici nu am ajuns bine acasa si dupa ce era iar uscata spunea: Maaami, paa!. Adica hai sa mai mergem undeva. Da, mergem, la culcare :).
 
 
               

Este in modulul acesta de cand ne-am intors din concediu. Nici nu intru bine pe usa de la munca si ea e cu o sandala intr-o mana si cu mingea in cealalta sa mergem paaa. Cel mai mult isi doreste sa mai mergem la mare. "Mami, apa mae (semnul de impreuna cu ea) pa!". Si cand in fiecare zi mijeste ochii si ranjeste dintii intr-o rugaminte sa mai mergem la mare cum sa ii spun ca nu?! Chiar daca nu mai aveam nici concediu si nici buget am reusit sa incropesc de o saptamana la noi la mare. Doar noi doua. La recomandarea Marei incercam Pensiunea Casa la Dinamo din 2 Mai. Lucrurile par foarte prietenoase cu cei mici si pretul decent pentru varf de sezon. Daca de data asta avem noroc si de putin soare... I-am spus Matildei ca mergem iar la apa mare si i-am facut un semn in calendar cu ziua plecarii. Acum e atat de fericita incat numara zilele si cum mai trece una o mazgaleste repede cu un creion moouv. Iar pentru ca saptamana asta s-a ivit ocazia sa o iau cu mine 4 zile la Mamaia deja isi face bagajele si planul cum "Mami, apa (semnul de plaja) (semnul de ea) tzitzi!". Pentru ca se pare ca cel mai mult a incantat-o sa stea la san pe plaja. Sau despre asta stie cum sa povesteasca. Deci, mare romaneasca, venim peste tine!
 
 

7 comentarii:

  1. Vacanta placuta si sa aveti parte numai de vreme buna ! Luna asta mergem si noi la 2 mai pentru prima oara , sper sa gasim cazare la fata locului ca nu stim data exacta cand plecam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, ehhh la noi e iar cu schimbare de planuri dar deja e ceva obisnuit :))

      Ștergere
  2. Ai o fetita tare frumoasa, Miruna! Bucurati-va de balti, cunoastem si noi incantarea aceea. Murdarirea este buna, vorba reclamei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ...Fara suparare Miruna...crezi ca e safe sa pui poze cu copilul tau si sa dai atat de multe detalii din viata ta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum acesta este un blog cu nume si prenume mi-ar fi placut sa iti lasi si tu macar prenumele ca ma pot adresa direct. Apoi, ce aleg sa pun aicu nu-i nici 10% din ce inseamna viata noastra. Iar pt fotografiile cu Matilda exista un motiv foarte puternic pe care l-ai fi stiut daca citeai cu adevarat. Cat despre "riscurile" expunerii, daca o persoana deranjata la cap vrea sa dea de tine o sa dea oricum. Iar pt cei normaili, pai pentru ei exista placerea de a citi bloguri.

      Ștergere
  4. Este o scumpa fata ta, sa fie sanatoasa si tu sa fii-ca sa o cresti la fel de frumos ca pana acum! :)
    Anul trecut, cand am fost la 2 Mai, Andrei avea 8 luni. N-a inteles mare lucru, asta-i clar. Acum, tot la inceput de august, mergem iar. Numar zilele, ii trilueisc zilnic despre cum vom merge la mare-apa-soare-nisip...se uita usor mirat la mine si rade si repeta "apa-apa"...si abia astept sa nu stau nici 5 minute pe loc umbland dupa el pe plaja sau prin curtea casei unde vom sta. Ma tentase si pe mine Dinamo (imi povestise si Ana Calin despre loc), dar am ales sa margem tot unde-am fost anul trecut. Unde-am stat eu de cativa ani, mai bine zis. Sa aveti vacanta palcuta. Cand mergeti? Cum ar fi sa ne cunoastem acolo? :)

    RăspundețiȘtergere