vineri, 14 septembrie 2012

A virusa, viroza?!

 
Profit de cele 5 minute de bine de dupa dusul fierbinte si paracetamolul de ora 6 ca sa va povestesc cu ce ne indeletnicim noi zilele astea. Pe la noi pe la serviciu este o epidemie de nunti, a dat "boala" in toti, nunti, nunti, nunti si, in ordinea fireasca a lucrurilor sau nu :), botezuri, botezuri, botezuri. Mai bantuie si o viroza foarte urata, viroza all inclusive. Cum prima nu se prinde de mine, ptiu ptiu piei d'aci, s-a prins a doua.  Un prieten altruist mi-a dat o viroza, eu, fata politicoasa, am luat-o. De duminica zac, zac mai mult in picioare din motive de copil care trebuie ingrijit si de serviciu care trebuie onorat. De miercuri zac si la orizontala pentru ca daca esti adult si faci temperatura 39,5 nu prea ti-e bine. Bietu' copil a inteles ca am ceva si tot vine si-mi cara lucruri dragute la pat si rade ghidus. Se suie in pat, se aseaza cu capul pe mine si imi canta mamaaaam mamaaaamam. Iubita lu' mami.
 
Ma doare foarte rau capul, zici ca am mii de spiridusi care sapa cu bormasina (am si vecini care sapa cu bormasina, dar la ei in casa), ma doare in gat, tusesc, imi curge nasul, febra mare - tot pachetul. Zilele astea cel mai bun prieten al omului se numeste Paracetamol. Am fost la medic, n-ai ce-i face: e viroza. Ok, bun bun, dar cu infectia aia din gat?! A da, pai cu aia ia de aici niste penicilina. Injectabil? Hmmm, hai nu, momentan asa si daca nu scade febra... Mda, ok. Da' stiti, eu alaptez si nu prea merge. Da, nu merge, pai atunci Augmentin. Augmentin si siropul asta (ca e din plante asa) si Paracetamol, Nurofen, Algocalmin si alte vreo 2-3 chestii (nu le-am retinut). Eu din principiu tin medicamentatia la minim, servesc doar vitamina C si un Paracetamol cand sare febra de 38,5. Sunt in ziua 5 si ma simt mult mai rau decat in ziua 1. Asteptam sa treaca 7 sau mai nou 10-14 zile, virozele moderne nu mai tin doar 7 zile.
 
Si acum, care erau sansele ca Matilda sa nu ia si ea de la mamam niste virusi?! Evident ca a luat si ea. Asa ca acum imi este de doua ori mai rau, mai putin pentru mine si mai mult pentru ea. Noaptea trecuta a fost fierbinte, la propriu. Noroc ca avem varfuri de temperatura alternativ, asa ca pot sa o oblojesc pe ea cat sunt eu umana. Mai urat este ca nu-i scade febra. Pe la 4 m-am dus sa scot Novocalminul din frigider si sa citesc prospectul, hmmm sper sa nu ajungem pana acolo pentru ca eu nu am curaj sa-i dau asa ceva. A venit si medicul sa o vada, viroza, sa-i dau alternativ Panadol cu Nurofen si la o adica sa iau niste Augmentin sa avem. N-avem, nu am cumparat nici pentru mine si nici pentru ea, in schimb avem:
 
 
da, mingiute :))
 
De dimineata nu a vrut nici sa mananace. Asta este o PROBLEMA pentru ca Matilda mananca, nu se incurca. Glumim mereu ca-mi era foame cand am facut-o si de asta a ramas asa mafoame. Dupa un somn bun si o tura de Nurofen si una de Panadol vad ca-i este mai bine, alearga cu un Grapefruit pe aici si-i canta. Sper sa-i treaca repede si sa conteze cu ceva si faptul ca este "inca" alaptata. Hai, acum sa te vad putere a imunizarii!
 
 
Duminica aveam frumos botez de minunat Vladut de onorat... Ultima raceala a fost anul trecut in aceeasi perioada inainte de botezul nostru, evident. Atunci s-a zacut pe rupte, cate trei saptamani pe cap de mamaie, mami, bebe. Bolnave nebolnave trebuia sa ne ducem la botez, fara noi nu se putea. Sau se putea? :))) Botez fara copil de botezat. Hmmmm...
 
Daca ne reparam cat de cat pana duminica o sa fim niste dive cu bube la nas si ochii injectati. Sper sa ne primiti si asa rebegite si pleostite. Macar sa ne reparam!

Aveti grija sa nu va prinda si pe voi varianta doi de viroza, prima sa va prinda atunci cand va doriti si sa dureze o viata! Nu va pupapm ca dam cu virusi.

3 comentarii:

  1. Sanatate rapida va doresc! Macar la ea ar tb sa treaca in 3 zile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Miruna noi iti multumim ca ai venit la botezul lui Vladut,cred ca ti-a placut si ai uitat un pic de virusi,noi ne rugam sa va treaca cit mai repede si tie si Matildei,Va pup.

    RăspundețiȘtergere