joi, 2 august 2012

Pofte

Nu, nu sunt insarcinata, din pacate. Oricum in sarcina nu am avut pofte. In cei 20 de ani de cand ma chinui hopa sus cu kilogramele, hopa jos cu ele, am invatat sa nu mai am pofte. Daca mai eram si genul pofticios sau mancacios as fi iesit din orice limita a normalitatii sau sanatatii. Sunt la un asa nivel incat o simpla emisiune culinara sau o revista ma poate satura, ma uit la poze si-mi trece de mancare :)). Dar am perioade, rare spre deloc, cand ma apuca, mama si as mancaaaaa niste chestiiiii, pfaaaaa. Asa sunt acum, de vreo saptamana mi se arata niste musacale si lasagnii prin fata ochilor. M-a mai provocat si Andreea ieri cu un senvis :((. Zic sa ne clatim ochii nitelus, poate asa imi trece :)).

Top 5 pofte insirate si ilustrate mai jos:

1. As manca o musaca, dar nu orice musaca, as manca fix din aia de am mancat eu in Grecia acum vreo 3 ani. Era perfect facuta, carne cata trebuie, vinete cate trebuie, picanta la fel, besamelul un vis. Daca imi face cineva musaca din aia il iau de barbat, daca-i femeie mai negociem :)).





2. Panino con prosciutto - ghiogaltz. Cei mai buni panini i-am mancat in aeroportul din Venetia. As manca unul, ba chiar vreo doi :)). Se aude Liana? Cand vii acasa ascunde pe undeva vreo 2-3 din astia, stii tu de unde.

 
Paine de casa coapta pe vatra, prosciutto crudo, ceva rucola sau ciuperci, simplu de tot, arome curate.



3. S-a intamplat in ziua in care asteptam al doi-lea rezultat de la ingratul dublu test (dupa primul li se nazarise de amniocenteza) sa fiu in zona Piata Victoriei. Ploua, era frig si nu stiam unde sa ma ascund sa pot sa plang. Imi era si foame. M-am parcat la Trattoria Buongiorno. Mi s-a aratat de o supa, nici nu mai stiu de care, a venit tarziu si nu era buna. Dar am avut inspiratia sa comand o Lasagna. NU am putut sa o mananc toata, dar mi-a facut ziua mai frumoasa. Foarte buna, foarte ca la mama ei. Daca de cele de mai sus sunt departe, de asta sunt aici la 5-10 minute, ca au un restaurant si in Centrul Vechi. Poate la urmatoarea sarcina :).


4. Bomboane Raffaello, dar nu din alea home made sau alte surogate, Raffaello de la el din cutie. Pufuletii astia de vin cu 60 de calorii/bucata sunt viciul-boala-mania - mea. Imi plac de mor bomboanele astea, fug de ele cat ma tin picioarele. O sa ziceti ca ce mare chestie, 60 de calorii din 1800 pentru o zi. Asa ar fi daca m-as putea opri la una :)). Daca as avea cutia din reclama (cea mare cat una pentru masina de spalat) cred ca le-as manca pe toate intr-o seara. Migdala aia dulce mmm si cremaaa, pfff si fulgii de cocos. :))
  


5. Un vin bun! Un vinu ala care-mi place mie si la noi nu am gasit. E un vin rosu, demi-dulce, parfumat, echilibrat, portughez. As bea un pahar de vin rosu (dupa un tort Krantz de la Bellini Tineretului :))), de ala nu va mai zic). Ahh si sa fie rece, nu la temperatura camerei, stiu ca asa se bea, dar mie imi place RECE. (Ignorati crackersii aia si branza din fundal, eu asa fac :)) )


  


Nimic spectaculos sau fancy-trancy, nu tu homari la protap si parfeuri decadente, doar papilele mele doritoare.

Ma mai uit o lecuta la poze, poate functioneaza si-mi trece pofta....mmmmmm nope :)). Eh... poate e doar SANDV- (Sindromul am nevoie de vacanta) si mai putin pofta de mancare. Este pofta de locurile pe unde m-am imbuibat cu mancaricile astea bune.

Pofta buna!

P.S. - plecam si in vacanta, 11-19 august la 2 Mai, yupyyyy yupiiiii yeeeeeeei!

Un comentariu:

  1. eu abia am venit de la 2 Mai! asa ce mi-e ciuda ca nu v-am prins! mi-ar fi placut s-o cunosc pe Mati si pe tine, ca mor dupa stilul tau de a scrie! offf... sper sa va simtiti bine asa cum ne-am simtit si noi! unde o sa stati? la pensiune?

    RăspundețiȘtergere