marți, 19 februarie 2013

Copilul meu, in lumea lor

Mereu m-am simtit inadaptata lumii in care traiesc. Nu din lipsa de abilitati sociale sau de inteligenta sociala. M-am simtit nepotrivita din cauza educatiei pe care am primit-o. Parintii mei m-au crescut intr-o casa in care nimeni nu a ridicat vocea, in care nimeni nu a jignit, nimeni nu s-a batut. Apoi, parintii mei m-au invatat ca trebuie sa fii bun si generos, ca trebuie sa-i respecti pe cei din jur, ca nu trebuie sa furi, minti, inseli. Ca trebuie sa fii corect. Parintii mei nici macar nu sunt credinciosi, sunt atei. Dar astea au fost principiilor lor de viata. Unii spun ca ar fi comuniste. Hai sa zicem socialiste. Eu cred ca sunt principii umane si de bun simt. Ei cred ca au facut bine, noi le reprosam mereu ca ne-au crescut prost. Ne-a lovit lumea reala cu o violenta... ne-au trebuit ani buni sa ne revenim, mie si fratelui meu. Si sunt constienta ca nu o sa ne putem schimba niciodata. Probabil ca noi si voi, si altii rataciti pe aici, privind uimiti la disparitia Edenului din sufletele lor.

Ne-au dat la scoala, au stat dupa noi sa invatam, ne-au oferit informatie, carti, cadrul sa putem evolua. Doar prin invatatura ajungi cineva in viata, nu? Am invatat, norocul meu ca mie chiar mi-a placut scoala, imi place si acum. Am respectat regulile, am fost corecta, mi-am dus viata de adult pe aceleasi principii pe care ei mi le-au inoculat. Probabil ca s-au si sadit intr-un fond predispus. Dar vine ziua aceea in care-ti dai seama ca traiesti in lumea lor. A celor multi si mai putin educati, mai putin pusi pe fapte bune, ba chiar pusi pe dat una pe la spate atunci cand iti rad in fata. Am aproape 33 de ani si inca nu inteleg de ce sunt oamenii rai si nesimtiti. De ce nu te lasa sa traiesti linistit si sa-si vada de ale lor. De ce-mi incalca mie pacea cu haosul lor. De ce simt oamenii nevoia sa minta si sa insele. De ce sunt atat de profund egoisti incat se cred, tot ei, victimele tuturor. Nu pot sa inteleg nesimtirea si lipsa de respect fata de orice forma de viata din jur. Chiar si fata de obiecte. Dar traiesc in lumea lui zgaraie masina altuia doar asa de distractie, in lumea lui scuipa seminte pe strada, in lumea lui asculta manele la maxim in parc, in lumea aluia de-ti fura din buzunar in timp ce-i oferi pomana, in lumea prietenului care crede ca el are toate drepturile si tu toate obligatiile, in lumea barbatului care crede ca-i dreptul lui natural sa minta si sa insele. In lumea asta imi cresc copilul, inca un neadaptat vietii. Nici ea nu va fi unul dintre ei si nu stiu cum sa fac sa fie...Si poate ca voi nu aveti Facebook si as vrea sa cititi asta:

Scrisoarea lui Mihai BENDEAC

Vineri seara am oprit la o benzinărie ca să alimentez scuterul (folosesc rar în perioada asta "decaportabila" căci cu motoreta e ...mai simplă viața în oraș). Pun eu 3 litri fără plumb și intru să plătesc. In fața mea, o doamnă. Achită. Scot și eu banii din buzunar și n-apuc să-i întind că în incintă pătrunde val-vartej un cocalar la vreo 40 de ani.
Tricou Adidas, bermude Adidas, papuci Adidas, șapcă Adidas, creier Adidas.
- Cine p..a mea și-a lăsat motoreta aia la pompă că a încurcat tot acolo ?!
- Eu. Dar de ce am încurcat ?! (Mă recunoaște, dar după 3 secunde de pauză se decide să nu lase garda).
- Păi de ce-ai lăsat-o acolo ?!
- Păi, unde s-o las ? Dacă eram cu mașina, unde o lăsam până achitam benzina ?!
Benzinarul, intervine și el:
- Cu ce a încurcat domnule ?! Plătește și pleacă.
- Păi ce p..a mea baaaaa !!! Am ajuns să stau ca prostu' după o motoretă ?!
Eu zic:
- Păi, cine vă pune ? Stați ca deșteptu' ...
- Mă iei la mișto ?! Ce p..a mea !!!
Ies afară. Mașina ghertoiului, un BMW X6, era parcată la 3 milimetri de scuter.
Zice:
- Poate mi-o zgârii.
Nu i-am zgâriat-o. Am plecat și m-am oprit după 200 de metri. Am tras pe dreapta și am plâns protejat de cască.
Da ! Recunosc ! Am plâns ! Am plâns pentru că mi-am imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi fost un roman obișnuit și nu "vedeta" de la televizor. M-ar fi omorât ? Am plans pentru că ăștia vor ajunge atât de mulți încât ne vor îngropa. Am plans pentru că pe ăla nu-l va întreba nimeni din ce bani și-a luat BMW-ul. Am plâns de ciudă că ne vor strivi visele.
Am plâns pentru frate-meu care are neșansa de a crește lângă ei. Am plâns pentru că am ajuns la decizia de a nu avea copii vreodată căci nu vreau să trăiască în lumea ăstora. Căci lumea va fi a lor ! Nu vă mințiți ! Nu vă amăgiți ! Va fi lumea lui Salam și a lui Guță ! Lumea cămătarilor, șmenarilor, maneliștilor, cocalarilor, burtoșilor, nesimțitilor.
Pentru că nevestele și gagicile ăstora sunt mereu gravide ! Pentru că fiecare au câte 4-5 copii.
Apoi m-am revoltat ! Și m-am gândit ce mult mi-aș dori să am pistol legal, cu permis și de câte ori se întâmplă să dau peste un animal ca ăsta să trec pe lângă el și să-l înjur în șoaptă de mamă. El va lua foc și mă va lovi. Eu scot pistolul și poc ! Direct în cap ! Legitimă apărare. Cât despre faptul că aștia fac copii, cu regret vă spun că ușor-ușor devin extremist în cel mai dur sens al termenului ...
Dragi cocalari, mârlani, mitocani, manelisti,
Ați câștigat. Voi și ai voștri v-ați fu...t nevestele, amantele sau prietenele prost (căci numai prost puteți, conform aceluiași coeficient de "inteligență") și iată că sămânța voastră mizerabilă dă rod. Ne acaparați. Ați reușit să vă "educați" progeniturile hidoase în spiritul kitch-ului, mitocăniei, nesimțirii, manelismului infect ... Felicitări ! România e pe cale să devină a voastră. Dar, atâta timp cât încă mai putem și noi respira, vorbi, privi, dați-ne voie să râdem de voi. Dați-ne voie să vă ironizăm. Nu vă fie teamă. Sunteți pe drumul cel bun și-n curând veți ajunge atât de puternici încât să-i luați pe ăștia ca mine și să-i dați la lei.
Până atunci însă ...

1. Cojile de la semințele scuipate pe asfalt sau beton nu dau rod. Nu încolțesc ! Vă jur ! Știu că voi n-ați prea mers pe la școală, dar credeți-mă pe cuvânt că am făcut biologie în liceu. N-o să crească niciodată floare sau bostan din ciment. Așa că folosiți un cornet.

2. Dacă folosiți cornet (puțin probabil) vă implorăm să rupeți foi din Manele "almanahe" magazin, ca Marin Preda și Eminescu n-au nicio vină.

3. Tricoul mulat se poartă pe un corp perfect. Știu că în lumea voastră perfect înseamnă atât mers la sală și înghițit steroizi cu pumnu' ca ghiolbanu', cât și burta de bere și ceafa plină de slană. Noi însă ne facem datoria ...

4. Nu ne deranjează că ascultați manele (unde carte nu e, nici cultură muzicală nu e) atâta timp cât "ascultați" nu se transformă în "ascultăm". Orice aparat de redat muzică are un buton pe care scrie volum ...

5. Știu că banii sunt singurul vostru Dumnezeu și dacă ai bani ești "de valoare", dar există niște "chestii" de noi le plătim și ele se numesc impozite la stat. Știu că un manelist de-al vostru i-a facut "prințesei lui" înmormântare de 50 de mii de euro fără să-l întrebe cineva despre proveniența banilor, dar dacă reprezentanții voștri conduc finantele, poliția și justiția din Rromânia, puneți-ne și nouă o vorbă bună ... Mulțumim anticipat. Și am văzut că mulți sunt alături de voi când, prin lege, se încearcă să fiți puși să plătiți impozite sau să vă declarați averile. Mai bine ieșiți în stradă pentru "România săracă". Săraca de ea !
6. Vă rugăm mult să nu mai filmați videoclipuri la operă. V-am dat televiziunile și presa, lăsați-ne la schimb opera și teatrele !

7. "De puta madre" înseamnă "pizda mătii". Ne bucurăm că majoritatea purtați tricouri cu această sintagmă. Inseamnă că mesajul nostru a răzbătut până la voi.

8. Ne arătăm realmente îngrijorați de această cumplită molimă care a cuprins întreaga comunitate cocalărească și anume foto fobia. Știm că medicii nu sunt de-ai voștri că, nah, au făcut școală multă ai dracu' tocilari, dar puteți apela cu încredere. Probabil e ingrozitor să fii nevoit să porți ochelarii de soare și-n baie ...

9. Suntem încântați că ați învățat să folosiți programe gen "Photo shop". Nimic nu e mai frumos decât să vezi o minune cârlionțată, în rochie de leopard și 5 kile de aur pe prima pagine din "The sun". Și suntem încântați că în pozele de Hi5 vă înconjurați de stelute, brizbrizuri ...

10. Faptul că reușiți să manevrați câte 3 telefoane mobile în același timp este o calitate demnă mai degrabă de un homo decât de un homo sapiens. Deci, iată că teoria lui Darwin se sustine ...

11. Pantofii cu botul ridicat semnifică ceva religios ? Sau e chestie de potență, temporară și ea ca și tinerețea ?

12. Tunning-ul cu evacuare zgomotoasă și parasolar cu mesaj nu e foarte indicat. Știm că trebuie și cocalarul sărac să aibă o ocupație, dar ...

13. Apreciem faptul că mergeți toți pe scutere fără cască ! Ne dați speranțe ... Dar, vă atragem atenția că atunci când pe un motor, o motoretă, o bicicletă sau pe un scuter se află un el și o ea, "dintre care" el are cască și ea nu, asta se traduce prin: "Mori, fă, în morții mă-tii !". Mă rog ... Asta nu le deranjează pe femeile din România întrucât atitudinea reprezintă o normalitate în relația dintre sexe în țara noastră.

14. Am eu și familia mea toate motivile să fim ”snobi'' cum ni se spune, să preferăm prieteni și societatea de străini, unde suntem primiți și apreciați la valoarea noastră și nu după sumele de bani ascunse în beci sau valoarea mașinii strecurată din Germania.
Ar mai fi multe de spus, dar dacă ai parcurs această "scrisoare" înseamnă că deja ai citit de două ori mai mult decât toată familia ta în întreaga ei existență. Nu vreau să te obosesc.
Ne-ați furat țara și pentru asta nu vă iert.
Ne vedem la mall,

Cu drag, Mihai Bendeac

In lume lor or sa traiasca copiii nostri, astia de am avut inconstienta sa-i facem!

5 comentarii:

 1. Sa mai aud pe vreunul ca ma acuza de lipsa de patriotism (auzi tu!!!) c-am plecat de acolo. Ca niciunde nu umbla caini cu covrigi in coada, adevarat. Da' macar cu lesa...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asteptam sa ne invitati pe la voi :))

   Stii ce mi se pare paradoxal, acum vreo 10 ani aveam posibilitate sa raman afara si o prietena de atunci mi-a pus in vedere ca ea trebuie sa stie ce fac, pentru ca nu poate investi prietenie intr-un om care poate pleca din tara. Acum singurul lucru care o mai tine intrega la minte este visul de a pleca de aici. Noi mai rezistam, inca traim intr-un balon.

   Ștergere
  2. Ioana , exact aia aveam io intentia sa scriu acuma, dar mi-ai luat-o inainte.
   Si stiti fetelor ce anume ma mai...bucura ,sa zic asa ? faptul ca in State se ajunge greu si sper sa NU dea astia drumul la vize, ca or sa se mute toti aia incoace si ne facem nume prost si aici, ca in restul Europei.

   Ștergere
 2. Of, ce drag imi este cand vad ca se mai ridica cate un glas de om frumos in numele nostru, al celor “cativa”…Si eu am fix aceeasi problema, ma simt defecta si nelalocul meu intr-o Romanie covarsita de ghiolbani plini de tupeu, aroganta si infatuare. Si dovedita de numarul lor, le-am reprosat parintilor, cu lacrimi in ochi, ca m-au crescut cu mult prea mult bun-simt, m-au invatat ce e respectul si omenia, cinstea, loialitatea si corectitudinea….cat de absurd si trist este sa ajungi sa iti fie ciuda ca posezi aceste valori ?

  RăspundețiȘtergere
 3. ma insel eu sau cumva la televiziunile voastre promovati tocmai asemenea valori care se transforma repede in repere pentru tineri?

  RăspundețiȘtergere