duminică, 12 ianuarie 2014

Pentru ca nici anul trecut n-am...

Rezolutii de an nou? Dorinte, neputinte, frustrari? Am ceva restante de anul trecut, altele mai vechi, altele poate ca de-o viata. Cand eram mai tinerea si viata era numai la cheremul meu imi puneam dorinte din astea de an nou. Imi propuneam lucruri. Le si faceam. De cand viata mea nu-mi mai apartine nici cat sa trec strada... cam de atunci s-a zis si cu rezolutiile mele. Tot ce am ajuns sa-mi doresc este sa ajungem cu totii de la un cap la altul. Nu sa ajungem cu 20 de kile mai slabi si cu 20 de mii mai bogati, ci doar sa ajungem pana dincolo. In viata. Daca se poate sa fim cat de cat sanatosi si sa nu taram un picior dupa noi, zic si saru' mana.
 
Mi-am asumat viata asta. Poate pentru ca nici nu stiu sa fiu altfel. Nu am fost niciodata.  Eu nu stiu cu jumatati de masura. Eu dau mereu 1000%. Asa sunt. Am incercat sa fiu si altfel. Nu merge. M-am nascut sa fiu un om dedicat complet lucrurilor pe care le fac. Nu pot sa fac doar pe jumatate, nu pot sa zic lasa ca merge si asa. Nu pot. Ori e perfect, ori nu e. Asa ca atunci cand a venit "jobul" asta, cel mai greu si nedeterminat dintre toate, n-am stiut cum sa fiu altfel. Stiu ca sunt multe teorii despre cat este de gresit sa te anulezi pe tine si sa te dedici complet copilului, stiu. Poate ca pe unele "roade" am ajuns sa le culeg. Dar nu pot altfel, asa ca fac tot ce pot eu mai bine pentru a fi bine. Presupune un scrificiu complet de sine. Nu este tocmai ceva ce as recomanda. Dar pentru mine asta inseamna sa fii un parinte bun. Nu a ajuns sa ma frustreze, nici nu cred sa se intample fiind ceva din mine. A ajuns insa sa ma oboseasca, pentru ca sa fii parinte, angajat, menajera, bucatareasa, om de facut comisioane si mai tot ce trebuie sa mai fii in viata asta si toate astea intr-un singur om... este obositor. Si cand iti mai asumi si extra sarcini- cum ar fi sa renovezi o casa de la minus si apoi sa muti o casa de unu singur- te cam ajunge oboseala. Asa ca anul acesta incep iar cu rezolutiile, nu cine stie ce fantasme, lucruri de autoconservare mai mult.
 
1. Sa ma duc la medic- coloana, tiroida, stomacul. S-au paradit de tot, musai sa le tratez. Musai!
2. Sa ma duc la fizioterapie pentru coloana. Neaparat! Fara amanare!
3. Sa ma detasez de job.
4. Cel putin la 2 luni sa-mi iau o saptamana libera. O saptamana sa ne plimbam, sa facem lucruri impreuna, mai multe. Sa ne vizitam pritenii din alte orase. Sa mergem la bunici.
5. Sa imi fac timp pentru mine. Cateva ore, o zi, o pauza de ganduri, o cafea cu o prietena, un vin cu un el. Sau pur si simplu sa citesc o carte pe  banca in parc. Sa mai reduc "viteza".
6. Sa am mai multa grija de corpul meu. Nu-mi place in ce ma transform, nu-mi place deloc.
7. Sa reduc greutatea. Proiectul principal pentru 2014. Minus 20 30.
8. Sa-mi permit iar sa simt. Este simplu sa stai sub carapace. E timpul sa ies din ea.
9. Sa las oameni noi sa intre in viata noastra. Sa ii readucem langa noi pe cei vechi. Sa petrecem mai mult timp cu ceilalti.
10. Sa las si un EL langa Ele. Vreau sa-i ofer Mtildei tot, inclusiv sansa de a trai intr-o familie mai mare, cu un tata si frati.
 
Tare imi este ca 2014 ne va rade in nas si va face ceva pe planurile noastre, dar inca nu a venit ziua sa ma las eu batuta ca lucrurile nu se intampla usor. Niciodata nu au facut-o. Ar fi o surpriza sa o faca acum.
 
Voi ce va propuneti pentru anul asta?
 
 
 

7 comentarii:

  1. Mie în general mi-e teamă să-mi fac planuri, viața mi-a demonstrat că le poate da peste cap într-un minut.
    Pe noi ca familie ne așteaptă o relocare, un nou început, așa că asta va fi cea mai mare provocare, iar planul e să trecem cu bine de toate demersurile hîrțogărești și administrative și să ne vedem așezați și liniștiți.

    Îți doresc mult spor în împlinirea planurilor, ești o luptătoare, bravo ție pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, Doamne, va tin pumnii sa iasa totul bine si fara prea mari batai de cap. Sa va fie bine si frumos in noua locatie!

      Ștergere
  2. sunt curioasa cand o sa tragi linie la sf de an cate s-au indeplinit. sper sa fii multumita de rezultate pt ca meriti!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt curioasa cum isi mai rade viata de planurile noastre :))). Dar cum mai tot ce mi-am propus depinde de mine... sper sa reusesc :). Unele sunt foarte importante si trebuie sa ma tin de ele, cele legate de sanatate. Anul trecut am facut si ulcer din cauza stresului. Din bine in mai bine :))

      Ștergere
  3. Daca ai ceva probleme cu tirodida, mergi NEAPARAT la medic pt asta. Ti-o spune "Stan patitu' din mine"...:) Si pentru restul, dar incepi cu asta! (io-s "dependenta" de Eutyrox, dar de cand cu el am redevenit ceea ce stiam ca eram candva..)
    Anul asta...hm..Am refuzat sa imi scriu pe blog rezolutii & comp, dar la provocarea ta raspund cu unele simple si centrate DOAR pe mine (taman de aceea nu sunt usor de facut..): sa citesc mai mult, sa ma reapuc de miscare (adica alta decat alergat dupa copil -sau cu el- prin casa/parc/pe strada),sa vad macar un film pe luna. (nu la tv, ca din astea vad..).
    Sa ma repar nitel energetic, de fapt despre asta este vorba...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tiroida mea nu a functionat niciodata corect, primul tratament l-am primit la 17 ani, apoi m-am desteptat eu putin si am studiat problema si de atunci nu am mai luat niciun tratament. Abia acum doi ani un medic s-a prins de fapt ce era "defect"- am tiroida autoimuna. Practic corpul meu considera ca tiroida este un parazit si se lupta cu ea ca sa o distruga. Faptul ca a tras din greu sa tina sarcina si copilul normal a terminat-o de tot. O tin doar sub monitorizare ca sa nu devieze tzesutul in alte dracii. Medicatie nu iau, poate dupa ce nu o sa mai suga Matilda o sa vad ce solutii mai sunt, exista si altele decat medicatia clasica.

      Cred ca ai pus punctul pe I cu reparatia enegetica, asta simt si eu. Sper sa ne resapam putin :)

      Ștergere
    2. Tiroidita autoimuna am si eu, numai ca mie mi-au descoperit-o cand tiroida mea era deja varza, adica nu mai producea nicun hormonas si ATPOul era in balarii maxime, ca si TSH-ul... Dezvoltata pe sarcina cu incomaptibilitate de rh si de grupa. Gasita la 3 luni dupa nastere...

      Ștergere