miercuri, 3 decembrie 2014

Advent Day 1- How it's made

Si, cum promiteam ieri, m-am pus pe treaba! Si ce treaba! Am realizat Calendarul de fapte bune din ideea propusa in articolul anterior si, daca tot a iesit atat de dragut, am zis sa impartasesc cu voi si manufacturarea lui. Nu necesita cine stie ce abilitati in arts&crafts, dar aveti nevoie de ceva rabdare si concentrare.
 
 
Necesar: - o imprimanta- preferabil sa apelati la ceva centru sau prieteni dotati in ale printarii, minunat ar fi sa aiba o imprimanta A3 color care sa primeasca si hartie cu densitate mai mare sau carton subtire;
              - aproximativ 30 de coli A4 sau A3 cu densitate ridicata- printul are 28 de pagini dar este bine sa aveti si in plus pentru micile ajutoare care or sa aiba grija sa va lase fara materialul de lucru;
              - foarfece pentru hartie;
              - lipici;
              - putintica rabdare si vreo cateva ore bune la dispozitie;
 
Pentru ca eu doresc sa pun in cutiute mici ravase din hartie am printat fisele de lucru in format A4. Rezulta astfel cutiute cu latura de 6 centimetri. Nu sunt suficient de mari pentru a pune jucarii, poate mici jucarioare gen surprise Kinder- pentru cei care doresc sa il foloseasca in sensul classic- dar destul de mari sa puteti pune bombonele, globulete, mesaje, flori, mici ravase cu povesti sau colinde. Daca doriti ca in cutiile rezultate sa puteti pune jucarii mai mari sau alte obiecte mergeti pe un print A3, aveti grija ca hartia sa aiba tinuta sau sa fie un carton mai subtire. Daca nu dispuneti de imprimata acasa, verificati dupa printare daca aveti toate cele 28 de pagini (asa cum eu nu am facut) si poate alegeti sa printati cateva in plus pentru a tine si copiii ocupati. Daca sunt destul de mari incat sa va ajute cu atat mai frumos.
 
 
 
 
Decupati cu atentie pe liniile indicate. Pe cat mai mare precizia, pe atat or sa arate mai frumos si imaginea finala se va imbina mai bine.
 
 
 
Indoiti pe liniile punctate toate laturile si zonele de imbinare ale cutiutelor. Indoiti bine pentru a le putea lipi mai usor la pasul urmator.
 
 
 
 
Marginile de imbinare sunt marcate cu Glue si No Glue, evident lipim maginile folosind lipici pe laturile marcate Glue. Preferabil un lipici lichid pentru hartie. Merge mai repede decat unul solid. Potriviti intai marginile in ordinea logica a formarii cutiei- faceti intai o proba fara lipici- pentru a va scuti de nervi si lipici pe degete.
 
Fiecare cutiuta necesita aproximativ 10 minute pentru a fi realizata. Deci daca aveti ajutoare nu ezitati sa le puneti pe linia de productie :). Si eu am avut un ajutor de baza, NOT!
 
 

 
 
Lasati cutiutele sa se usuce inainte de a le umple si a le inchide capacul. Puteti folosi o picatura de lipici pentru a lipi usor si capacul. Puteti pune in interior si fasii de hartie creponata pentru a creste "suspansul" cautarii in cutie. Dupa golire este bine sa le umpleti cu hartie pentru a oferi stabilitate constructiei. Ce este foarte frumos in legatura cu acest print este faptul ca are imaginea prezenta pe ambele parti asa ca dupa ce ziua a trecut le puteti intoarce invers si imaginea baradului se pastreaza.
 
 
Bradutul nostru arata cam asa:
 








 
Spor la lucru!
 
Ne revedem in Advent Day 2 cu prima fapta buna!

5 comentarii:

  1. Buna Miruna,

    eu vreau sa fiu Mos! Loscuiesc in Germania dar as vrea sa contribui si eu cumva. Variantele propuse de tine sunt ambele simple.
    Putem comunica pe mail/skype? profil de facebook nu este....

    O zi super!
    Ada

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ada!

      Multuuumesc! Ce ma bucur! O sa te pun eu pe FB in dreptul meu si spun ca e Mos International :). Mailul meu este miruna_margarit@yahoo.com si stabilim acolo. Cred ca cel mai simplu este ca dupa publicarea scrisorelelor sa alegem una si sa comanzi tu online pe un site romanesc cu livrare la mine acasa si asa nu mai plimbam banutii si poti sa alegi tu direct ce vrei sa cumperi :).

      Multumim!

      Ștergere
  2. Foarte fain proiectul, mi-a placut mult ideea :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Daca iti da prin cap sa faci calendarul sa nu ma injuri, dureaza vreo 6 ore :)))

      Ștergere
    2. Nu-i bai, am facut noi anul trecut bradul acela maaare de colorat, a durat cateva zile :-))).

      Ștergere