duminică, 2 decembrie 2012

Scrisori pentru Matilda (6)

duminica, 02 decembrie 2012


Draga mea,

ai genul de par care dupa ce-l speli, il freci bine cu prosopul, dai doua perii prin el si sta de zici ca ai fost jumatate de zi la coafor. Toata sarcina m-am gandit sa nu iesi cu parul cret, cret ca al meu, mai bine intins si scapi de chin. Dar tu ai fost mai isteata, ai ales un par ondulat, nici cret, nici intins, pur si simplu frumos. Imi place sa ma joc in parul tau, sa-mi invart inelele pe dupa deget. Imi place cum scapa din perie si sare inapoi sarmalute, sarmalute. Acum opt luni era asa de mic si de firav, inca nu se hotarase incotro sa creasca. Nu mai era nici creasta de punker cu care te-ai nascut, dar nici directie nu avea. Parca ar fi vrut sa devina cret, parca nu. Nu stiu cand a trecut timpul asta, de acum ai par lung si frumos... Esti asa cum te visasem eu la inceput, zulufi bruneti si zambet vesel. 

Am avut niste zile tare bune, zilele astea trei libere. Nici nu-mi mai amintesc de cand nu ne-a mai fost asa de bine. Cred ca de pe la Paste, oricum era inca primavara. Cand nu mi-e bine ma gandesc la binele care a fost, cand mi-e bine ma gandesc la si mai binele care mi-a fost. Nu mai stiu cum era viata mea inainte de tine, cred ca era frumoasa, cred. M-am schimbat, m-ai schimbat, exista o viata inainte de tine si exista viata de acum. Iar in viata de acum avem trei zile de un frumos cum nu credeam sa fie. Avem ziua in care te-ai nascut, avem ziua in care te-am nascut a doua oara - botezul tau, si mai avem ziua cand ai implinit un an. Trei zile care sunt cat o viata de bine si oricand mi-ar fi rau ele ma aduc inapoi.  Dar zilele astea trei de inceput de iarna a fost bine, tare bine.

Si stii cand mi-a mai fost asa frumos? Da, de ziua ta! De ziua ta cand ai implinit un an. Te-am sarbatorit, ti-am sarbatorit primul an de viata. Am sarbatorit viata. Trecuse un an, erai bine, eram bine si am simtit ca trebuie sa multumim, ca trebuie sa-i multumim vietii ca a stat cu noi. Stiu ca nu o sa-ti mai amintesti nimic de la acea petrecere, dar stiu ca ai simtit cat ai fost de iubita si asta o sa o ai cu tine toata viata. Am invitat toti oamenii dragi si ei au venit. Am vrut sa fie acolo toti copilasii care au fost la botezul tau, sper sa-i avem cu noi in fiecare an. Au venit aproape toti, ba chiar au venit si altii, au fost 15 nazdravani.. Ei isi amintesc petrecera ta, s-au distrat si au alergat, au topait, cantat, plimbat cu poneiul, au vazut animalele si au mancat tort. Am ales un loc tare frumos, am fost la Ferma Animalelor, am vrut sa fie afara si sa puteti alerga. Tu mai putin, erai inca in faza deabusilistica.  Nu stiu cat ai inteles tu din ce s-a intamplat in jurul tau, dar ai stiut ca este despre tine.

O sa ai sutele de poze ca sa-ti poti imagina cum a fost. O sa ai lista de oaspeti, meniul (a gatit mami cat pentru un batalion intreg, ba chiar cat pentru doua). O sa ai amintire cate o invitatie, un balon, un coif, un pai, un cate ceva din fiecare lucru. Ti-am pus bine si cateva cadouri amintire, ai primit un tablouas frumos cu mutrisoara ta, ai primit un glob care ninge, multele jucarii deja le ai insirate prin toata casa. Ti-am pastrat uscate florile primite de la tataie. Daca o sa continui sa cresti in omul care cred eu ca ai sa fii o sa te bucuri mult de micile prostiute pastrate de mami. A fost tare frumos de ziua ta! Oamenii au fost frumosi si noi pe langa ei!

09.04.2012

 Gagalice curioasa

Cu Moni&Nico

Pe covorul verde

Cu mami

Calin, Antim, Ana-Maria, Daria, Mati

Nasica, Tudor, Mati

ti se pregatea ceva :)


 Motzul, Turta, Peria

Tavita: verigheta+inelul, peria, cheile de la masina, fardurile si ata.

Minunatul tort in tema petrecerii (cofetaria Alice la inaltime ca de obicei)

Cam asa de frumos a fost si o sa fie in fiecare an de ziua da, de ziua in care viata noastra a inceput.

Te iubeste mami!

2 comentarii:

  1. Mark a luat : inima ,( am pus-o in loc de verigheta) surubelnita si banii. :) mi-e ciuda de mor ca n-am notat ce a luat Becca, stiu ca a luat banii si cartea si restul sa fiu de-mi amintesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, poate mai reusesti sa identifici din fotografii, eu asa mi-am amintit :)). Eu ma asteptam sa ia cartea si floare, are o pasiune de foarte micuta, cand colo: jap bijuteriile, si peria de par, si fardurile :)). Adevarul e ca e o maimutica tare cocheta.

      Ștergere