sâmbătă, 16 iunie 2012

Joi sau despre cum miroase dragostea

E joi, inca o saptamana.... Maine e iar vineri. De cand am nascut viata mea se intampla din vineri in vineri.

S-a facut iar tarziu, este 18,30 si eu sunt inca la serviciu... pfffa si pe Chei e coloana de masini de la pod de la Hasdeu pan' la Tribunal... si'n sus cat vezi cu ochii... Incepe aventura gasitului de taxi, mereu am zis sa-mi fac comanda pe net de dimineata ca sa nu mai sun o ora seara pana gasesc o masina. Ar merge chestia asta daca as sti la cat plec spre casa, cum abia dupa ce pleaca toti poti sa lucrezi real si lucruri pentru care ai nevoie de tot creierul acolo trebuie sa stai dupa "program". Asa ca se intampla tot mai des sa plec pe la 19 de la munca.. Mi-e dor de Matilda, mi se umplu ochii de lacrimi de dorul ei, copilasul meu.... Ia sa chem un taxi sa plec si eu acasa, probabil ca la ora asta se pregatesc sa se intoarca din parc (ea si bunica). Sun. Sun. Sun. Ascult niste multa muzica "zen" pe la doua firme de taximetrie... apoi Speeeeeeeeeed taaaaaaxiiii chema-ma si voi veni ..... speeeeeeeeeed... si a venit, in 10 minute 253, 10 minute, strada bla bla.

De ce merg eu cu taxiul si nu-mi inghesui fizicul dragut prin autobuze? Pai e poveste mai veche, cam de acum doi ani cand m-am pravalit pe scari si mi-am fracturat piciorul. Cum eu nu's un om normal, nu am putut sa stau si eu ca orice om frumusel acasa cu piciorul in gips, a trebuit sa ma duc la munca. Abia puteam sa topai in piciorul bun si in carja achizitionata ad-hoc, asa ca era exclus sa schimb 2 autobuze si sa traversez Piata Unirii si cu atat mai putin sa ma duc cu metroul. Deci ce-mi mai ramanea? Speeeeeeeed taxi (eu cu astia merg de obicei, nu le fac reclma dar promo-ul ala iti ramane tatuat pe creier, bine totusi ca acum e altul decat cel din sarcina pentru ca-mi amintea de starile de voma). Asa ca am inceput sa merg cu taxiul. Apoi piciorului i-a urmat sarcina in care-mi era imposibil sa mai suport toate mirosurile de luna august din 313 asa ca am continuat realtia minunata cu taxiurile.... dupa greturi au venit restul de probleme care-mi umezeau ochii la 3 secunde. A fost si un fel de nevoie de intimitate, nu simteam sa-mi port burta prin autobuze. Acum de cand m-am intors la munca timpul in plus cu Matilda se masoara cu 1,39 lei/km... Castig o jumatate de ora dimineata si una seara... o ora in plus cu Matilda= 18-20 lei. Daca as mai gasi undeva niste ore de cumparat as da 200 nu 20. Asa ca prestez taxi.

Buna ziua - buna ziua - in strada "cutare" va rog, o luam pe Libertatii pe sus pe la parc... da da. Pe drum profit de cele 10 minute si-mi mai sun si eu prietenii, mi-e dor de lume, nu am timp mai deloc sa vorbesc cu ei.... ce sa mai spun de vazut. Ma inteleg ei sau poate ca nu, dar oricum nu am cum sa ma impart in mai multi decat o fac deja. Ce-o fi facand Mati? Acum cred ca e pe la fantani. Iubeste fantanile din parc, rade la ele de zici ca-i spun povesti. Apoi o sa treaca pe langa parculet si o sa ceara la leagane. Daca te faci ca nu ai priceput iti arata de unde sa-i desfaci centurile caruciorului ca sa o dai jos. Se da in leagane si rade cu sughituri.

Am ajuns acasa, cursa face 7,8 lei... ii intind 10. Cica daca ceri restu' asa 2 lei esti de rahat, nu se face. Na, mi-ar placea si mie sa-mi rotunjeasca seful salariul ca ce mare chestie, hai pune acolo 200 de lei in plus sa fie rotund ca uite ce urat ii sta asa patrat. Mie nu-mi da nimeni niciun leu in plus pentru treaba pe care o fac. Probabil ca nu-s suficient de amabila. Pentru cei care lucreaza "cu publicul" bacsisul, restul, spaga "ie inclusi". Aia e, ia 10 si sa fii sanatos, bine ca asta cel putin nu a avut chef de vorba. In 2 ani deja stiu o mie de vieti, o mie de povesti, le cunosc nepotii si iubitele - as putea scrie un roman despre soferii de taxi. Vreo 2-3 au vrut sa ma ia de nevasta cand eram gravida, acum ar vrea alte lucruri dar cum n-am fetis cu soferii de taxi, ghinion. (de ce pe alea gravide le luam de neveste si pe astea ne le luam de.... asta e de dezbatut)


Vecinul de la parter renoveaza. Cica va dura o luna, e bine, macar este unul mai realist, restul spuneau ca termina intr-o saptamana si dura 2 luni. Cum o fi dormit Matilda azi? Uraste zgomotul de bormasini. Cu ciocanele si baroasele prin pereti se impaca mai bine, cu picamarele mai putin. Am ajuns sus. Mmmm nu se aud piciorusele lipa lipa, nici chiotul ei, nu-i acasa. Descui totusi usa incet sa nu fie dincolo, nu e. Nu e nici carutul. E atat de ciudat cand vin acasa si nu e. Locul ala din hol unde troneaza acum carutul parca inainte nici nu exista. Nu-mi mai amintesc daca era ceva acolo si l-am mutat. Ce liniste e in casa. Mmmm miroase a peste, azi a mancat somon cuuu.... mai miroase si a legume la cuptor. A mancat somon cu legume, preferatele ei. De dimineata a mancat branzica si fructe. O sa-i fac pana vine niste mamaliguta cu ou.

Mmmm in dormitor miroase a caca si a pampersi, a facut si caca inainte sa plece, e bine. Bebelusii fac si din asta (si culmea nu miroase a trandafiri). Inainte sa ai un copil nici nu-ti imaginai ca o sa ajungi savant in ale fecalelor. Cu atat mai putin nu credeai ca o sa ajungi sa cauti prin ele, ca o sa le mirosi, masori, compari culoarea cu ala de ieri. Dupa ce schimbi un an la scutece expresiile de genul "sa faci rahatul praf" sau "din rahat bici" incep sa aiba alte conotatii. Nu-ti imaginai nici ca rahatelul de bebelus e un fel de cameleon incepe prin a fi negru, apoi verde, apoi se face asa un fel de orange (astia sunt aia draguti de bebelus) apoi incep aia de copilas care mananca de toate si le mai piere din poezie. Aaaa am uitat, trebuie sa schimb lenjeria de pat ca de dimineata a avut un "accident" si miroase a pipi. Sa-i adun si hainutele de la uscat, he he ce frumoase sunt si ce miros de bebe au. Hainutele ei mici si dragute. Cat de drag mi-a fost cand eram insarcinata sa-i pregatesc hainutele, am calcat la ele de ziceai ca destinul omenirii ar depinde de asta. Acum poarta rochite dragute si colorate, mi-e la fel de drag sa i le calc si sa o vad incantata cand o imbrac. He he rochita cea galbena. Chit Chit na ca am calcat pe soricel, balamuc de jucarii prin toata sufrageria. Noi n-am avut atatea jucarii.

Ma duc sa-mi fac un dus pana vine. Zece minute de liniste, zece minute doar ale mele. Inainte erau si cate 10 secunde (bune si alea)... acum am 10 minute doar ale mele. Inainte miroseam a lapte si a bebelus tinut in brate, acum miros a parfum si a stat la birou 11 ore... Zambesc... privesc spre cadita ei si ma gandesc cum ar fi fost daca... Cum ar fi fost daca? Voi v-ati gandit cum ar fi fost daca? Cum ar fi fost daca intr-o zi in loc sa faceti stanga ati fi facut dreapta? Cum ar fi fost daca in ziua aia nu ploua cu galeata si nu ti-ar mai fi oferit un loc sub umbrela? Cum ar fi fost daca in ziua aia nu ai fi purtat o rochie alba decoltata care-ti scotea bronzul in evidenta? Cum ar fi fost daca peste cateva zile nu ai fi iest la o cafea cu el? Cum ar fi fost daca intr-o seara nu te-ai fi dus la el? Ce ar fi fost acum viata ta? Cum ar fi fost acum casa ta fara 10 cutii de jucarii? Ce ai fi pus in hol in locul in care acum sta carutul? Cine te-ar mai fi luat in brate sa te pupe cu cei 7 dinti pe care-i are? Ce bine ca am facut la stanga si ca ploua cu galeata...

Iiiiiiiiiiiii aaaaaaaaapang ihiiii. Se aude de pe hol, a ajuns acasa. Sar din baie sa-i deschid usa pentru ca stie ca sunt acasa, strigatele de mai devreme sunt chiotele ei de bucurie care inseamna "mami e acasaaaaaa". Deschid usa si abia mai are rabdare sa o scot din carucior. Are manutele pline de iarba, iar a fost la pigulit de firicele. Da din picioruse.... pedaleeee, pedaleeeee. In sfarsit ma mamiiiiiiiii! O iau in brate si ma cuprinde cu manutele ei mici, se lipeste toata de mine si se apasa cu fata de obrazul meu (asa pupa ea). Dragostea lu' mami, copilasu' meu iubit! Se indeparteaza cateva secunde sa ma priveasca, da e tot mami a mea, apoi ma ia iar in brate. Aaaa ai cercei mami?! Iiiii da-i in coa, ii dau cerceiii si fuge... eu raman cu mirosul de iarba in par si cu transpiratia ei pe umar.

Dragostea miroase a somon cu legume, miroase a iarba si a flori. Dragostea miroase a caca de bebe si a pampersi si a pipi in pat. Dragostea miroase a transpiratie de bebelus si a bale curse pe bluza. Dragostea miroase a Matilda.

Sa mirositi a dragoste!


6 comentarii:

  1. Buna. Am juns pe blogul tau prin alt blog. Te-as ruga, daca poti sa pui un buton de abonare prin mail. Imi place ce scrii de mor, mai ales ca, cartea Matilda m-a impresionat mult si mi-a placut extrem de mult desi ma apropii vertiginos de 30 si ma citit-o anul acesta. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, probabil ca ai ajuns de pe blogul Ioanei ca vad ca a pus un link :). Incerc sa ma uit in setari si pun butonul pentru abonare.
    Ma bucur tare mult ca-ti place de noi :).

    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc. De la Ioana am ajuns aici, intr-adevar. Am citit ce am apucat la birou, mi s-a parut fascinant si plin de o gingasie enorma!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu te-am agatat in reader :).
    Spor la scris. Si la iubit Matilda!

    RăspundețiȘtergere
  5. Scrii exceptional!

    Am o mica Bubulina in burta (ne vom vedea in august, daca toate merg cum trebuie) si citind acest text m-am dus cu gandul la serile in care ma voi intoarce de la serviciu... peste un an si ceva :)

    Mi-am mai amintit si de povestile mamei despre cum o asteptam tinandu-ma cu mainile de grilajul patutului :)

    RăspundețiȘtergere