vineri, 12 decembrie 2014

Sunt unica, am ales Make-up Concept for Moms by Sinziana Iaru si Parenting PR (tips&tricks)

Luni mi s-au intamplat doua lucruri foarte frumoase! Serbarea Matildei siiii, siiii am primit fermecatoarea vizita a Sinzianei Iaru! Sinziana este un Make-up Artist senzational, eu stiam asta deja si abia asteptam (re)intalnirea! Nu tocmai intamplarea a facut ca si in urma cu trei ani tot ea sa fi fost cea care m-a facut mai frumoasa decat speram pentru botezul Matildei. Si ca sa dau tot din casa, pe Sinziana o cunosc de cand aveam... aaaa.... nu mai stiu sa calculez cati ani! :)) Mi-a fost colega in scoala generala si buna prietena. A fost o reala fericire sa o regasesc acum trei ani in aceasta noua ipostaza care o face sa straluceasca. Dupa vreo 2-3 facultati si urmarit cariere care nu o implineau, Sinzi si-a "infruntat" visul si s-a specializat in Make-up. Era visul ei, talentul ei, fericirea profesionala pe care si-o dorea. Ca avea mana buna si ochi pentru arta stiam de cand am pictat impreuna peretii Scolii 194- unde ne-am format noi ca oameni- dar cat de bine vede si incurajeaza frumusetea sa iasa la iveala, chiar nu stiam.
 
La prima noastra revedere eu am fost pasivul si ea activul. Adica mi-a realizat un machiaj de "statea mata in coada" pentru acest eveniment coplesitor de frumos din viata mea. Ziua aia stiu ca nu ar fi fost atat de frumoasa daca nu m-as fi simtit si eu speciala in felul in care aratam. Si stiu ca pe langa lumina din interior pe care ti-o aduce fericirea si implinirea de parinte, multe dintre complimentele primite au fost si datorita indemanarii prin care Sinzi a stiut ce sa ascunda si ce sa scoata in evidenta. Ne-am promis sa ne revedem, dar n-am mai apucat sa o facem decat virtual cand vechea mea prietena m-a sprijinit in Campania Un pom pentru o casa contribuind in cadrul licitatiei cu doua machiaje profesionale. Daca imi amintesc eu bine a reusit sa ne aduca atunci in jur de 1000 de lei pentru care ii multumesc iar. Si cum timpul trece mult prea repede am apucat sa ne revedem abia luni. Dar ce revedere avantajoasa pentru mine! Insa acum ea a fost cu vorbitul si eu cu facutul.
 
De data asta intamplarea- sau poate nu- a facut ca Ana sa o intalneasca pe Ioana Predoiu- Specialist PR. Din aceasta intalnire visul Anei a inceput sa prinda forma si apoi existenta sub numele de Parenting PR. Agentie de PR care a gandit si campania Esti unica, alege personalizat!. Eh, si aici apare Sinziana, ea a adus un concept nou si foarte inspirat- parte din aceasta campanie- Make-up Concept for Moms by Sinziana Iaru-. Planul (spun planul pentru ca stim noi, mamele, cat e viata noastra de surprinzatoare) este ca Sinziana (impreuna cu simpatica asistenta Geo) sa vina la voi acasa in timp ce copilul/copiii dorm sau sunt la gradinita/afara. Sa vina si sa va ofere sfaturi profesioniste in ale machiajului. Totul se intampla in propria casa, cu fardurile si ustensilele voastre, cu lumina si nevoile voastre specifice. Si ca sa nu va mai tin in suspans o sa va povestesc direct cum a decurs intalnirea noastra. Eu, una, sunt extrem de incantata de rezultat si de luni am observat mult mai multe priviri frumoase si zambete in jurul meu. Chiar daca ma machiam de vreo 18 ani aproape zi de zi, uite ca nu o faceam tocmai correct si era pacat cand totul statea in cateva trucuri simple dar pe care "consumatorul casnic" nu le cunoaste.
 
 
 
Materialul clientului. 
 
Tenul meu- materia prima :))- este unul cu probleme. Nefericirile hormonale din adolescenta si-au lasat urma pe el. Am cicatrici cu pierdere de tesut din cauza acneei. Am incercat si imposibilul pentru tratarea lor pana acum vreo 5-6 ani cand dupa 4 sedinte de pura tortura cu laser am zis stop. Lasam chinul si ramanem cu partea mai frumoasa si nedureroasa a lucrurilor: machiajul! Tenul meu este in continuarea unul cu tendinta de ingrasare si cu puternica reactie hormonala, deci nu-mi lipsesc minunile de "cadouri" lunare. Pe de alta parte tenul este deshidratat pentru ca produsele antiacneice au talentul asta. Este destul de complicat sa reduci sebumul dar sa tii pielea hidratata optim. Chiar daca, asa cum spune Sinziana, sebumul este pentru cand ii e "foame" tenului, produsele hidratante pentru atunci cand ii este "sete". Nu trebuie sa le incurcam intre ele si trebuie sa hidratam si tenul gras. Deci, concluzia ar fi ca nu am cel mai usor de machiat ten si avem si lucruri de ascuns sau cel putin de estompat. Apoi, eu am o fata destul de lata si cu falcute, deci avem nevoie si de ceva trucuri pentru a ii oferi profunzime si pentru a o ingusta. Acestea fiind spus, am pornit la treaba!
 
Analiza trusei de machiaj.
 
Mi-am lasat trusa asa cum era, nu am vrut sa trisez. Chiar am vrut sa corectez ce era gresit in ea. Cateva concluzii foarte importante:
- nu folositi produse cu termenul de garantie expriat! Oricat de drag va este de ciotul ala de creion dermatograf care nu se mai gaseste, atuncati-l!;
- folositi produse de calitate! Mai bine mai putine decat multe si fara tinuta! O sa avem si cateva sugestii mai jos.
- mentineti trusa curata! Atat trusa cat si produsele si ustensilele. Aici aveam un mare minus care in conditia speciala a tenului meu era un big no, no! Pensulele trebuie spalate cu un sampon bland sau un produs special. Iar asta la maxim 2-3 folosiri! Bureteii pentru aplicarea fondului de ten la fel! Nu-I folositi in mod repetat, daca sunt murdari pot contamina si fata si produsul! Se spala si se usuca. Sinziana ne recomanda ca fiind foarte importanta dezinfectarea trusei de machiaj si a produselor!  Produs recomandat BeautySoClean Cosmetic Sanitizer Mist - pentru produse- si BeautySoClean Conditioning Brush Cleanser- pentru pensule si accesorii.
- tineti produsele in ordine, in compartimente separate, eventual in husele/ambalajul special! Ideal o trusa pentru farduri si o alta pentru pensule si accesorii.
- alegeti produse potrivite tipului de ten! Pentru un machiaj rezistent si avantajos este important sa alegem produsele potrivite tenului nostru, in cazul meu cel mixt, cu imperfectiuni.
 
Necesarul pentru un machiaj de zi.
 
Avem nevoie de urmatoarele produse:
- o baza pentru machiaj- eu folosesc una cu rol dublu, este atat o baza cat si un tratament pentru tenul meu (Sebium Mat de la Bioderma);
- fond de ten - tenul meu se impaca minunat cu Normaderm Teint dela Vichy- nu este uleios, suficient de acoperitor, nu-mi "provoaca" tenul sa erupa, nu se aglomereaza pe fata, nu este fainos;
- pudra pentru "sigilarea" fetei- ceea ce-mi lipsea si a facut tooooata diferenta, un efect incredibil- la recomandarea specialistei urmeaza sa achizitionez pudra  All Matt Make Up For Ever (nr. 14). Costa ceva dar efectul e wow!
- Sculpting Kit Make Up For Ever (nr. 3)- acest produs e magie la cutie- rolul sau este de a forma lumini si umbre acolo unde avem nevoie pentru a masca sau avantaja zonele fetei. Nu-l aveam, o sa-l am.
- un blush- fard de obraz;
- creion dermatograf- culoare la alegere;
- farduri intr-o paleta cu diferite nuante;
- un creion negru moale;
- creion pentru sprancene (daca aveti nevoie)
- rimel.
 
 
Si de urmatoarele accesorii:
- buretei pentru aplicarea fondului de ten- pe langa faptul ca aveam unii prosti, ii mai si foloseam gresit- aruncati, comandat altii. Buretii "ou" magici- Beautyblender- cu o textura unica.
- o pensula mare si moale pentru aplicarea pudrei/fardului de obraz- eu aveam una foarte proasta si prost intretinuta, nu o mai am :).
- o pensula "oblica"- cu unghi pentru aplicarea produselor de "sculptare" a fetei;
- periuta pentru sprancene;
- betisoare pentru aplicarea fardului de pleoape.
 
 
Rutina si tehnica.
 
Nu o sa va mai trec prin procesul de demachiere. Pentru ca machiajul sa fie uniform si cu un aspect ingrijit de durata, tenul tebuie sa fie curat. Din pacate eu inca nu am gasit produsul demachiat care sa imi faca bine asa ca merg pe spalare cu apa calduta si sapun gel pentru bebelusi. Tenul gras- contrar mitului- are nevoie de produse foarte blande pentru curatare. Produsele agresive nu fac altceva decat sa "provoace" tenul in a produce si mai mult sebum. Nu va duceti la culcarea fara sa va demachiati sau macar splati tenul.
 
Incepem prin aplicarea bazei pentru machiaj. Aplicarea se face cu degetele si se aplica uniform pe fata si gat. Daca folositi un produs dermatologic de matifiere- asa cum fac eu- evitati zona ochilor si nu coborati prea mult spre decolteu. Nu aplicati mult produs, mai bine incepeti cu o cantitate mica si pe parcurs vedeti daca mai trebuie aplicat.
 
Secretele specialistului: Lasati cel putin 3-5 minute intre aplicarea bazei si aplicarea fondului de ten pentru ca produsul de baza sa intre in piele si fata sa fie uscata.
 
 Daca atunci cand incepeti aplicarea fondului de ten acesta se aduna pe degete si nu ramane pe ten, inseamna ca baza inca nu s-a uscat sufficient. Eu, pentru ca sunt mereu in viteza si machiajul se intampla de obicei la prima ora dimineata, fac asa: aplic baza, apoi trezesc copilul pentru gradinita, cat ne giugiulim si negociem are si produsul timp sa se usuce.
 
Urmeaza aplicarea fondului de ten. Ei, aici, greseam fatal :)). Unu, aveam niste buretei care in loc sa ma ajute, ma incurcau. Bureteii mei "speciali" erau mult perea densi si cu o structura rigida. Un buretel pentru aplicarea fondului de ten bun ar trebui sa fie moale si "aerat". Sa imite porii. Buretelul bun trebuie sa ia numai surplusul de produs si sa ne ajute sa acoperim/astupam atat cat avem nevoie. Si, trecem la elementul gresit numarul doi: NU aplicam fondul de ten cu buretelul. Asa cum gresit faceam eu- adica puneam fondul de ten pe buretel si apoi aplicam prin tapotare pe fata. Fondul de ten se aplica cu varful degetelor prin "manevra" de tapotare. Nu frecam fata atunci cand aplicam, o "lovim" incet cu varful degetelor acoprind uniform. Ca si la produsul anterior: mai putin este mereu mai bine, daca mai este nevoie mai aplicam. Abia dupa ce am aplicat uniform pe fata si pierdut in jos, pana spre jumatarea gatului, folosim buretelul tamponand usor fata. Astfel eliminam surplusul de fond si ne asiguram ca nu ramane produs care se poate aglomera in pori. Daca avem zone problema de corectat aplicam punctual tot prin atingere cu varful degetului. Singurele zone unde mergem putin si pe miscare de intindere sunt zona nasului si zona gatului, dar nici aici nu frecam, aplicam numai de sus in jos ca sa nu "ciufulim" pielea.
 
Secretele specialistului: impartiti fata in doua atunci cand aplicati produsele, nu va plimbati de pe o zoana pe alta. Terminati o jumatate si va mutati simetric pe cealalta parte.
 
Daca aveti cearcane, acum este momentul sa aplicati corectorul crema. Este posibil ca fondul de ten sa acopere aceste mici probleme, deci asteptati sa vedeti intai aspectul dupa aplicarea fondului de ten si abia apoi adaugati si corectorul numai in caz ca mai este necesar. Corectorul se aplica pe zona de sub cearcane si plecat usor intr-un triunghi pana la baza nasului, tapotand cu buretelul pentru o omogenizare perfecta cu fondul de ten.
 
Secretele specialistului: produsele cremoase se aplica numai peste produsele cremoase,  cele pulbere peste cele pulbere. Deci nu venim cu pudra peste fondul de ten si apoi cu un corector crema peste pudra pentru ca iese "namol". Terminam cu ce avem de aplicat din categoria "cremoase" si apoi mergem mai departe la cele pulbere sau compacte
 
 

Si acum urmeaza magica pudra pentru "sigilarea" fetei.  O pudra buna costa, asa este, insa rolul sau este atat de important si efectul atat de surprinzator incat face toti banii. Machiajul o sa stea la locul lui, fardurile nu or sa curga pe fata si pana seara nu o sa devenim mai stralucitori decat ouale de Paste. Ideal este ca pudra pulbere sa fie pusa pe capacul cutiutei astfel nu riscam sa contaminam intregul produs cu bacteriile de pe fata. La fel si in cazul fondului de ten- recomandat este sa il asezam pe dosul palmei si de acolo sa folosim cat avem nevoie, astfel nu contaminam si flaconul prin revenirea pe el si il aducem si la temperatura corpului fiind mai usor de aplicat.
 
Pudra se aplica cu o pensula mare cu perii moi. Eu aveam una.... aspra. Ceea ce nu-i facea deloc un serviciu tenului meu sensibil. Am schimbat-o pe una moale si fina. Pudra pulbere se ia pe pensula prin tamponare, nu prin miscari circulare ca in cazul produselor compacte. Apoi pornim de la linia maxilarului prin a aplica prin aceeasi miscare de tamponare in trei puncte, si tot asa in sus in linii paralele orizontale. Se uniformizeaza dar cu miscari blande spre exteriorul fetei, nu frecam si nu insistam. Pudra trebuie aplicata in cantitati mici, ea trebuie sa ramana discret pe ten, nu sa-l incarce. Pastram aceeasi sugestie de mai sus de impartire a fetei in zone simetrice atunci cand aplicam produsul. Daca pensula noastra este prea groasa pentru zonele mai inguste- cum ar fi baza nasului- turtim usor perii pentru a ingusta si pensula.
 
Secretele specialistului: pudra este corect aplicata atunci cand la atingere fata este fina si nu prezinta zone "lipicioase".
 
Fardul de obraz trebuie ales intr-un ton flatant in raport cu pigmentul nostru natural. El trebuie sa aduca un mic effect de imbujorare, nu trebuie sa aratam ca niste paiate. Daca nu avem o alta pensula o putem folosi pe cea de la pasul anterior, ideal ar fi sa avem o alta. Fardul de obraz fiind compact il luam pe pensula prin miscari circulare. Apoi, un pas care va avea nevoie de putin exercitiu pana prindeti miscarea, zambiti si acolo unde obrajii devin rotunzi (marul obrazului) incepeti aplicarea fardului de obraz prin doua miscari circulare, cand iesiti din a doua spirala continuati miscarea spre exteriorul fetei sub linia pometelui. Repetati, insa fara a exagera.
 
Si, acum, al doilea produs magic. A fost o revelatie. Este vorba despre produsul pentru lumini si umbre amintit si mai sus. Pentru aplicarea lui avem nevoie de o pensula speciala cu unghi. Si acesta costa, insa este genul de produs care face diferenta intre un machiaj frumos si unul spectaculos. Nu mai spun daca aveti si ceva fotografii de facut o sa vedeti efectul de subtiere. Produsul are doua culori- una inchisa pentru a forma umbre- in cazul meu- sub linia pometilor, acolo unde se afla osul zigomatic- cel foarte accentuat in machiajul Mihaelei Radulescu, de exemplu-. Pornind de la marginea exterioara venim cu o linie fina oblic in jos. Scopul este de a oferi profunzime acelei zone, o umbrire. Astfel chipul pare mai suplu si mai ingust. Incercati sa aplicati cat mai simetric pe fiecare parte a fetei. Cealalta jumate a produsului este deschisa, luminoasa. Aplicam prin miscare ascendenta, de aceasta data, pe partea superioara a pometelui, acolo unde cade lumina. Asfel atragem atentia catre zonele inalte ale fetei in contrast cu cele pe care dorim sa le reducem. Zonele inalte sunt: fruntea, nasul, partea superioara a pometelui, barbia. Intr-un machiaj complex si acestea sunt "luminate"- sau umbrite daca avem ceva de corectat-, iar mandibula "intunecata", dar inca n-am ajuns acolo, lasam specialistii sa isi faca treaba cand avem nevoie de ceva foarte sofisticat.
 
Secretele specialistului: pentru un ten mixt sau gras folosim produse de finisaj mate sub forma de pulbere (sau compacte in cazul fardului de obraz).



Am terminat baza machiajului nostru. In functie de nevoi si de timp am putea spune ca suntem aproape gata, un dermatograf si un rimel si suntem gata de plecare. Insa, daca vreti sa duceti machiajul la un alt nivel- asa cum imi place mie sa o fac- mergem mai departe cu machiajul ochilor. In cazul meu ochii sunt punctul forte al trasaturilor mele asa ca ar fi pacat sa-I las in umbra.

Machiajul ochilor incepe prin luminarea arcadei superioare- cea de sub sprancene- cu un fard deschis la culoare sau cu cel de la pasul anterior. Apoi urmeaza machiajul sprancenelor. Daca este cazul, evident. Eu am arcadele foarte inalte si pronuntate, deci sprancenele mele sunt foarte expuse. Trebuie sa arate ingrijit si intr-o forma cat mai corecta. Eu le completez si aranjez prin folosirea creionului special pentru sprancene si a periutei. Pentru a contura sprancenele intai le periem si le asezam in directia dorita, apoi conturam cu o linie discreta dar ferma forma pe care dorim sa o obtinem- evident in linia firelor de par. Dupa aceea prin trasarea de mici linii fine care imita firul de par, completam zonele care nu ni se pare destul de uniforme. Dupa umplere urmeaza o noua periere usoara pentru a nu ramane surplus sau un aspect nenatural.


Secretele specialistului: alegeti un creion in tonul natural al parului chiar un ton mai deschis, nu inchideti in mod exagerat nuanta sprancenelor. Creionul pentru sprancene trebuie sa fie mereu foarte bine ascutit pentru a putea trasa linii foarte fine.

Machiajul ochilor. Incepem prin aplicarea dermatografului. Nu prin aplicarea fardului asa cum multi procedam in mod gresit. Incepem cu pleoapa superioara prin marcarea coltului exterior (coada ochiului) si apoi folosind lateralul varfului continuam catre mijlocul pleoapei. Formand catre exterior o forma triunghiulara- acesta forma ajuta ochiul sa para mai alunghit. Apoi aplicam dermatograful si pe pleaopa inferioara interna. Aplicarea fardului se face cu ajutorul unui betisor special. Aplicam intai incepand de la coltul extern- acolo unde am aplicat si creionul- si continuam pierdut catre jumatatea pleoapei pana acolo unde firele de par din gene incepe sa fie mai rare. Cu restul de produs ramas pe betisor mergem catre coltul exterior urmarind aceeasi forma de triunghi. Aplicam fard si pe pleopa de jos- imediat sub gene- dar numai spre coltul extern pentru a migdala forma ochilor.


 
Secretele specialistului: daca "flambam" cu bricheta pentru 1-2 secunde mina creionului dermatograf imediat inainte de aplicarea lui pe pleoapa inferioara interna, culoarea acestuia devine mai intensa, este mai usor de aplicat si mai rezistent la transfer.

 
Rimelarea genelor se face prin miscari de zig-zag de la coltul intern catre cel extern. Incepeti cu o cantitate mica de produs. Daca dupa uscarea primului strat mai este nevoie de produs mai adaugati un al doilea strat. Pentru ca rimelul sa nu faca "picatele" pe pleoapa de sus lasati putin capul pe spate.

Secretele specialistului: pentru machiajul de zi nu aplicam rimel si pe genele inferioare!

Buzele au si ele nevoie de atentie. Trebuie sa fie bine hidratate si in caz de nevoie le puteti face un gomaj usor. Pentru machiajul buzelor avem nevoie de un creion de contur si un ruj intr-o nuanta cu un ton mai deschisa decat creionul sau ton pe ton. Incepem conturarea buzelor de la mijlocul buzei superioare catre exterior. Repetam si pentru cealalta jumatate. Buza de jos se contureaza incepand prin trasarea unei linii drepte la mijlocul liniei de contur natural si se continua catre extremitati in mod simetric. Ideal este sa trasati cu miscare ferma si cat mai aproape de conturul natural. Rujul se poate aplica direct sau cu pensula speciala. Umplem conturul atent, fara a incarca. Presati buzele una de cealalta pentru uniformizare. In caz de surplus indepartati prin "sarutarea" unui servetel.

 
Pentru un accent final cu efect wow- da sa nu mai spuneti la nimeni- aplicati un creion dermatograf negru pe marginea interna a pleoapei- atat sus cat si jos- numai in coltul extern al ochiului. Acest ultim detaliu va da mister si seductie privirii.

Va garantez ca procesul dureaza mult mai putin decat citirea acestui articol :)). Sper ca am mentionat toate detaliile importante pe care Sinziana cu generozitate mi le-a transmis astfel facand posibil acest articol. Prima lectie a fost "promotioanala", eu astept isirea conceptului pe piata pentru publicul larg avand ambitia unui machiaj de seara cu Smokey Eyes.

In viteza plecarii la Serbarea copilului si in incantarea ce ma cuprinsese am uitat sa facem o ultima fotografie de final, ne multumim si cu un selfie:




Multumesc Ana pentru invitatie, multumesc Sinziana Iaru pentru sfaturi si cred ca Make-up Concept for Moms va fi un success!

Ana, draga, bafta cu tanara agentie Parenting PR si cat mai multe noi idei sa se alature campaniei Esti unica, alege personalizat!

P.S. Draga Mos Craciun, nu ma uita cu trusa aia de pensule pe care ti-o tot cer de vreo trei ani!


Multumesc,

vesnic recunoscatoare si mult mai frumos machiata

Miruna
 

 
 
 
 
 
 

3 comentarii:

  1. Foarte profi, foarte exact! Și foarte util, pentru ca majoritatea femeilor se machiaza complet alandala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Mara!
      Am zis ca e pacat sa se piarda informatia mai ales ca sunt unele lucruri pe care sincer nu le stiam si care au facut toata diferenta.

      Ștergere
  2. mamaaaaaa!!!! m-ai omorit!! Habar nu am avut ca exista atitea chestii pt machiaj. Wow. N-am folosit in viata mea fond de ten sau alte cele despre care ai scris tu. In afarade faptul ca ma dau putin cu o culoare/mascara pe la ochi ( si cind spun putin, inseamna foarte putin haha) si folosesc concealer in zilele cind mi se pare ca am cearcane...nu folosesc nimic altceva. Probabil ca se vede treaba asta in pozele mele ,oarecum.
    intrebarea mea e: e musai sa ne dam cu toate alea?
    Eu de cind am facut copii am dermatita seboreica (mi se declanseaza chiar dupa ce nasc si ma tine citeva luni bune, pina mi se aseaza hormonii inapoi la locul lor) . Si nu stiu daca e din cauza aia , dar nu ma pot da cu mai nimica pe fata fara sa fac alergie, sa ma umflu toata si sa fiu rosie ca racul.De mincarime si durere nu mai zic. Singura crema cu care ma pot da este una oil free de la Neutrogena pt fata sensibila; am cheltuit bani pe sute de creme ( unele nu tocmai ieftine) pt ca imi trebuie hidratare zilnica, (daca nu zici ca am matreata pe fata,asa mi se duce pielea in locurile cu dermatita) e, si tot ma umflu/inrosesc. Mi-e ca daca pun fond de ten si toate alea ( desi sunt foarte atrasa de treaba asta, sa ascund toate cele) ma fac mai rau.
    In orice caz, te-a machiat superb!! Super like! Uite sa stii ca m-ai indemnat sa fac niste research sa vad ce pot folosi si ce nu, cu problema mea.

    RăspundețiȘtergere