marți, 9 aprilie 2013

Doi ani mai tarziu, mai mult ca niciodata

Pe unele le-am uitat complet. Pe unele mi le aduc aminte ca ireale, ca si cum s-ar fi intamplat altui om, in alta viata. Insa, pe altele, mi le amintesc atat de clar, atat de intens de parca ar fi fost ieri. Ciudat ce a ales creierul obosit sa uite. Ciudat ce a ales sa pastreze. Daca ma intrebi ce am facut ieri toata ziua, nu as mai putea sa-ti spun. Daca ma intrebi ce am facut in ieri-ul de acum doi ani am toate amintirile intacte si vii. Sunt toate acolo, toate minutele dintre ora 2 din 08 aprilie pana la ora 4 din 09 aprilie 2011. Din prima clipa de travaliu pana cand am vazut-o privindu-ma peste cap cu ochii ei deja intelepti. Asa s-a nascut copilul meu: cu ochii deja intelegand lumea. Un bebelus cu ochii deschisi si curiosi, privitori in jurul ei. Poate pentru ca stia cata frica mi-a fost ca nu o sa-i aiba?! Nu stiu de ce, dar ea s-a nascut vie si cu viata in ea. Nu in sensul ca-i batea inima, ci pentru ca parea deja sa inteleaga. Si cat a inteles! Cat a ascultat! Cat de mult m-a ajutat sa-i fiu mama si sa-mi fie usor! Astazi este ziua ei. Ziua pe care a ales-o pentru a venit pe lume. Mi-o petrec alaturi de ea pentru ca asa simt, pentru ca asa i-am promis, sa fiu mereu acolo asa cum am fost in ziua in care s-a nascut si nu am mai fost doar una.
 
 
 
 
N-a trecut nici sentimentul coplesitor de indragosteala. Se pare ca ar trebui sa treaca, altfel iti sta inima. Pe a mea cred ca asta o tine batand. Sunt la fel de intens indragostita de ea. De fiecare degetel, fir de par, zambet caraghios, chiuit sau mormait de pofta. De fiecare clipa in care o pun la san. De fiecare "mama" preocupat ca m-a pierdut din minte pentru 3 secunde. O iubesc pana la lacrimi in fiecare moment, nici nu stiu cum ar putea fi altfel. Au trecut doi ani si cand se intampla sa am drum prin preajma maternitatii imi dau lacrimile si ma cuprinde un dor sfasietor de ea, de prima clipa cand ne-am vazut si de apropierea dintre noi. Faptul ca am fost doar noi ne-a unit altfel. Ma uimeste, ma cucereste, uneori ma sperie cu cat e de desteapta, de matura. Alteori ma copleseste cu cat este inca de copilas, de cum se suie la mine in brate si vrea sa o tin ca pe un bebelus. De cat poate sa fie de intelegatoare, dar si de infinit incapatanata. Ma face sa o accept asa cum este ea, reala, nu sa o vreau ca pe un vis de dinainte sa o am. O iubesc atat de mult incat sufletul meu a trebuit sa creasca, altfel nu era loc. A invatat sa iubeasca asa, caci nu stia.
 
 
Cat a crescut! Cat s-a schimbat! Am stiut mereu ca va fi speciala, dar nu atat. Mi-am dorit-o frumoasa, desteapta, intelegatoare, buna, darnica. Si a iesit. Nu cred ca-i meritul meu. Pur si simplu natura asa a dorit sa fie ea, a combinat acolo in chimia ei ce trebuia sa combine si a facut-o sa fie bine. Azi va primi cadouri. Ce si-a dorit ea. Adica litere si carticele. O tablita cu litere magnetice, sa poata "scrie" ea. Este pasiunea ei cea mare. Ai o clipa, vrei sa o faci fericita? Citeste-i! Intai pe litere,ca asa te poate urmari mai bine, apoi cuvantul intreg. Spune cu ea alfabetul. Altceva nu-i trebuie. Aseara, inainte sa se culce, si-a luat carticica cu alfabetul si s-a cocotat langa mine. Si a inceput sa imi arate literele si sa mi le spuna in ordine. Le stie. Nu le poate pronunta pe toate. Nu le poate scrie. Asta este supararea. Ar vrea sa scrie singura, pentru ca site sa-si scrie numele si mama, si apa, si alte cuvinte simple. Asa ca va primi literele ei sa le poata aseza in ordine. Sincer? Ma sperie. Nu ma asteptam la un copil ca ea. Va trebui sa fiu si eu mai buna, sa o ajut mai mult, sa sar si eu etape. Cel mai greu imi este sa sar etape. Inca tin cu dintii de fiecare clipa de copilarie. Noroc ca este inca si asa. Noroc ca intre momentele cand este prea desteapta pentru noi este si prea copil pentru noi. Este speciala si sper sa stiu sa o ajut sa fie cine trebuie ea sa fie in viata asta. Sa nu-i tai aripile, sa nu o fac mai putin, sa nu ma mai sperie ca este altfel, sa o iubesc mai mult pentru ca este asa. Au trecut doar doi ani si este mult mai mult decat mi-as fi imaginat eu sa fie.
 
Nu-mi pot imagina viata fara ea. Nu as mai sti cine sunt eu fara ea. Si ea m-a ajutat pe mine sa fiu cine trebuia sa fiu. M-a invatat sa iubesc profund, complet si cu adevarat. M-a invatat ca pot orice. Ca nu exista nu mai pot. Ca dincolo de ultima clipa de resurse, in care crezi ca o sa cazi lat undeva, exista multe alte clipe in care o sa poti si-n plus. M-a invatat ca as fi capabila sa-mi scot inima din mine pentru ea si ca as continua sa traiesc si fara, pentru ca ea are nevoie de mine. M-a invatat ca daca ai suficienta rabadare si acceptare totul o sa fie bine. M-a facut mai inteleapta si mai toleranta. M-a crescut ca om la fel de mult cat am crescut-o eu pe ea. Au trecut doi ani de incredibil si de minunat. Au trecut doi ani de cand ma plimbam singura pe un hol de spital si ma bucuram de ultimele clipe impreuna ca unul. Din primul moment cand am stiut ca o sa fie, ea a fost forta mea si suntem acum, doi ani mai tarziu, mai bine si mai frumos ca niciodata.
 
 
La multi ani, copilul meu! Multumesc ca m-ai ales pe mine!

24 de comentarii:

  1. La muuulti ani, copil frumos , sa te faci mare, sa fii sanatoasa, sa fii iubita si sa iubesti, sa ai parte de liniste sufleteasca, sa fii verticala, sa iei hotarari si sa ti le asumi, sa nu ai regrete, sa iti traiesti viata si sa nu te temi de ea, sa alegi si sa-ti respecti alegerile, sa ai curajul sa gresesti (pentru ca vei gresi! ) si sa inveti din greseli, sa te ridici de cate ori vei cadea si sa mergi mai departe, cel mai important, sa stii, clipa este cea mai importanta, fericirea nu este altceva decat o insiruire de clipe fericite , unice, traieste fiecare clipa , bucura-te de ele, viseaza , traieste intens si sa nu-ti pese de gura lumii, ..., iubeste oamenii si clipele minunate traite alaturi de ei, pentru ca vezi tu, drag copil, nimic si nimeni nu e intamplator, totul are UN scop si o invatatura!
    Iubeste natura si fiintele ei!
    Citeste! Invata!
    Mergi si vezi lumea, apreciaza spectacolul si diversitatea, nu judeca oamenii si fii tu insati!
    La multi ani, pomisorule, la cat mai multe radacini si cat mai multa lumina!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani frumosi si fericiti Mami si Fetita Iubita!

    E o placere si o inspiratie sa va "vedem" sanatoase si indragostite in fiecare postare!

    - Cu ganduri bune catre voi, mami si nati!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, fata frumoasa! Sa ai parte numai de bucurii in viata si sa fii sanatoasa! Te pupam cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Ileana draga! Va pupa inapoi si noi si sa fiti sanatosi!

      Ștergere
  4. La multi ani, Mati! Sa o fericesti pe mami tau 1000 de ani, nu ca ar fi de ajuns, si sa iubesti viata, oamenii si tot ce e frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeeeeeee :)), eu sper macar sa o vad "la casa ei". Doamne ajuta sa fie cum spui!

      Ștergere
  5. La multi ani!!! Sa fiti mereu cel putin la fel de sanatoase, frumoase si fericite!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani Matilda! Sa fii fericita si sanatoasa. Si la multi ani Miruna! Sunteti minunate amandoua si va dorim sa zambiti mult, sa va jucati si mai mult, sa fiti linistite si sa vi se implineasca toate visele. Ah da, si sa ne vedem mai des prin parc. :) Va pupam - Andreea, Ion si Leti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, noi suntem in parc in formula mami si Mati in fiecare zi dupa ora 18. Deci dam tarcoale zonei cunoscute si sarim pe voi :)). Va pupam!

      Ștergere
  7. La mulți ani, MM! Vai, conform lexicului nu mai ești bebe! Cred că nu e bucurie mai mare ca niște ochișori atât de frumoși să scruteze lumea încă din primele momente! Numai bine și mămăcii MM :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He,he de fapt noi suntem amandoua MMM si MMM :). Multumim si tie MM :))

      Ștergere
  8. La multi ani, mamica norocoasa! La multi ani, fetita speciala!
    Drumul vostru impreuna sa fie cat mai lung, luminos si neted. Sa va gasiti reazim si bucurie una intr-alta si sa cuceriti lumea impreuna.
    Copiii, dincolo de genetica, nu cred ca vin din neant, nu sunt un joc al contopirii intamplatoare a genelor. Ei vin din alta lume sau tot din asta dar din alt timp.Altfel n-ar sti si n-ar intui atatea lucruri chiar de la nastere. Le spunem instincte, eu cred ca sunt doar amintiri din alta viata. Si nu intotdeuna noi ii alegem pe ei ci ei pe noi. Sa ai un copil bun e un noroc;sa fii ales de un copil bun e o binecuvantare...Fii binecuvantata pana la capat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adelina si eu cred ca venim de undeva. Eu am simtit-o cand a "coborat", exact acesta a fost sentimentul, ca a venit si s-a asezat acolo. Si nu eram (sunt) o persoana religioasa si nici nu eram cu vreun gand in minte sa fac copil. Dar am simtit-o si de atunci multe lucruri s-au schimbat, inclusiv credinta mea ca venim de undeva.

      Multumim pentru urari, sa fiti sanatosi si voi!

      Ștergere
  9. La multi ani fete frumoase ! (si da, o sa folosesc pluralul, pt. ca ce ii doresc Matildei ii doresc si mamei ei)
    Imi sunteti tare dragi, va doresc sa vi se intample numai lucruri minunate,sa vi se implineasca toate visele, sa reusiti sa realizati tot ce va propuneti si sa vi se intoarca inzecit tot binele pe care il faceti.

    Va imbratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Alysa. Te mai asteptam in vizita la noi pe blog.

      Ștergere
  10. La multi ani!!! Eu va multumesc ca existati! Multumesc cu lacrimi in ochi.

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi multi ani fericiti Matilda!
    M-a emotionat mult postul tau. Imi amintesc cu un zambet tamp in coltul gurii dimineata rece de iarna in care ne-am urcat in masina si am plecat spre maternitate... Cate emotii, cate asteptari, cata nerabdare, cata teama...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Vanda! Sper sa nu uitam niciodata amestecul de sentimente al acelei zile :)

      Ștergere
  12. La multi ani fericiti, Matilda, sa ai parte de tot ce iti doresti alaturi de mami!

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani fericiti, Matilda, sa ai parte de tot ce iti doresti alaturi de mamica ta cea deosebita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, Ioana draga! Sa fiti sanatosi si fericiti, pupa-l pe Viezurino din partea noastra.

      Ștergere