sâmbătă, 13 septembrie 2014

3D

O saptamana mai tarziu si de mana cu cei trei D- Diclofenac, Distonocalm, Dextametazona-  iata ca mi-am recapatat partial picioarele. Si vreo doi de M- alte doua medicamente pentru conservarea nervilor care incepeau sa moara cu entuziasm pe piciorul santag si muschii se miscau singuri de nebuni, un adevarat spectacol. Asa ca mi s-a facut un cokteil din asta injectabil- n-am stiut care este faza cu distonocalmul intramuscular, cica face foarte bine la sale, dar nu-mi facea bine la cap, eu avand foarte multa treaba pentru job si un copil de supravgheat asa ca am renuntat la D no. 2. Insa celelalte doua si-au facut treaba si au scos zona din criza imposibila in care era. Acum pot sa ma ridic, sa ma ajut de propria-mi persoana pentru a ma spala si altele. Ce e si mai bine ca pot sta pentru scurte perioade de timp in sezut, deci pot manca ca un om, nu ca o rama.
 
Dextametazona este un antiinflamator (derivate corticosteroid) pe care l-as fi evitat cu draga inima tinand cont de pomelnicul de efecte secundare si de pomelnicul meu de probleme medicale de alta natura. Nu mai zic ca injectiile dor in asa hal incat fac o buna concurenta crizei de coloana in sine. Deci regim fara sare, pumnii stransi si speranta ca nu or sa ma loveasca altele mai rele decat cele pe care le aveam deja. N-am facut tot tratamentul de 14 zile pentru ca din punctul in care sunt nu-I vad justificare- adica beneficiile nu mai depasesc riscurile. Marti control si daca se considera ca resist cele 45 de minute la RMN, facem poza si aflam ce face clonc prin cloana mea la fiecare miscare. Din pacate functia si senzatiile pe piciorul stang sunt alarmant diminuate si nu stiu daca de data asta se mai intampla magia care s-a intamplat in timpul sarcinii si am reusit sa recuperam functia aproape de 100%.
 
Dar am dormit, macar atat. Am recuperat din tonele de oboseala care ma sufocau. Eu stiu ca-mi doream o pauza, odihna, timp pentru mine, da' nu m-am gandit ca Al de Sus nu gaseste o alta solutie mai prietenoasa. Buna ea si terapia cu privit pereti, asa ii vin omului ideile marete- in timp ce adie vantul prin perdele. Si ce idei mi-au venit!
 
 
 
 
Multumesc pentru toate gandurile frumoase, recomandrile si tratamentele sugerate. Cand o sa pot incepe recuperarea o sa studiez si alternativele primite de la voi.

3 comentarii:

  1. Man, io pe ce lume traiesc? de ce n-am stiut ca esti bolnava? iti doresc mult amulta sanatate si Domnul cu tine,sa te recuperezi cit mai repede posibil!! Hugs!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aualeu, te-ai stricat! Pfff, sanatate multe, tin pumnii sa te pui inapoi pe picioare. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu pot sa iti recomand cu caldura pe un domn chiropractor de la Zalau care e foarte bun, dar asta dupa ce afli ce ai. Eu am avut subluxatie de sold (deci am avut un os care nu era la locul lui), medicii nu si-au dat seama si putem sa iau tot diclofenacul din lume ca tot nu mi-ar fi trecut. Dupa ce am fost la el mi l-a pus la loc si am fost ok. Stiu cat de tare poate durea zona lombara, nu ii doresc la nimeni asa ceva. Si ca sa poti sta la birou mai multe ore si sa protejezi zona respectiva, este un scaun special, adica acesta http://olx.ro/oferta/scaun-ergonomic-tip-kneeling-chair-ID2h7Dl.html#57b065e1fb . Multa sanatate!
    Daniela

    RăspundețiȘtergere