sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Provence, mon amour!

Un loc unde mi-ar fi placut sa petrec o vacanta- Provence! M-a atras si fascinat mereu. N-am ajuns. Partea frumoasa este ca acum o sa pot merge impreuna cu fetita mea. Va mai creste putin si o sa mergem impreuna. Va fi mult mai frumos. Imi doresc o vacanta lunga, linistita, rurala. O vacanta intr-o lume atat de diferita de a noastra. Intr-o lume in care ma visez de cand eram copil. Probabil ca am trait acolo candva, nu stiu. Dar visam campurile si strazile pietruite, si biserica din mijlocul pietei, visam dealurile si drumurile peste ele, cunosteam parfumul. M-am visat acolo fara macar sa stiu ca un astfel de loc exista. Peste cativa ani o sa ne plimbam impreuna cu biciletele pe dealui si poate atunci sa o inteleg de ce visam acel loc.


 
Curand o sa ne mutam in apartamentul cel nou. Mai mult spatiu. Spatiu care mi-a permis sa-mi fac si eu un colt al meu, un loc unde sa ma asez zece minute seara, sa inchid ochii si sa repir. Faptul ca va fi loculul meu mi-a dat voie si sa aleg cum va fi si l-am facut sa fie asa... din visul meu de cand eram copil. Va fi un colt de Provence- shabby chic. Va avea parfum de lavanda, mobila alba, culori pastel, totul bland si linistit. In tot chinul renovarilor alegerea decoratiunilor pentru acest colt al meu a fost printre putinele momente de zambet. Fiecare ghiveci, fiecare tablou, fiecare lumanare, covoarele rustice din piele impletita, masuta cu trandafiri de pe balcon, taburetul pictat cu mici crengute mov, toate elese cu grija si cu imaginea aceea in minte. Un mic rasfat "egoist", ceva pentru mine, asa cum nu mi s-a mai intamplat de multi ani. Locul meu.


 
 
Atunci cand am primit invitatia Anei la workshop-ul "O dimineata ca-n Provence" am zambit amuzata de coincidenta. O intalnire despre sanatate si frumusete cu doamna doctor Ruxandra Constantina- medic specialist medicina de familie, competente in apifitoterapie si gemoterapie. Iar am zambit pentru ca munca doamnei doctor imi este cunoscuta si pentru ca are radacini adanci in copilaria mea. Eu am crescut intr-o prisaca. Tatal meu are drept pasiune albinaritul. Iar zilele de vara cu parfum de polen si miere proaspata sunt o parte tare draga a copilariei mele. Sa stau alaturi de el respirand aerul acrisor si racoros care iesea din stup si sa-mi tin rasuflarea pentru clipa in care reuseam sa zaresc in fuga regina. Momente pe care le tin aproape de sufletul meu, momente pe care sper sa nu le uit. Copilaria cu miere calda mancata direct din fagure, cu propolis pentru ranile din genunchi, cu polen in locul vitaminelor de farmacie, cu laptisor de matca mai bun decat orice medicament. Asa am crescut noi- la tara. In natura, cu natura, cu ceai din musetelul si menta din gradina, cu fructe nespalate din pomii din livada, cu legume puse chiar de noi. Cu lapte de la vacuta alba si mare, oua de la gainile pe care bunica le iubea atat incat mureau de batranete. Mi-e dor de viata aceea din satul prahovean.
 
Bunica isi facea singura sapunul. Il parfuma cu menta si levantica. Se spala si pe par cu acest sapun de casa facut la ceaunul mare in curte. Punea pelin printre covoare ca sa nu intre puricii, levantica in haine contra moliilor. Ne trata ranile cu ceai de galbenele, durerile de gat cu peltea de gutui si "ceai" de ceapa cu nuci. Pentru arsuri si iritatii existau ustile de bors. Negii dispareau imediat cu rostopasca. Iaurtul era si el medicament. Pentru orice exista un leac natural, oamenii asa crescusera si farmaciile erau departe, la oras. Iar cand esti crescut asa, ramai cu drag de viata in natura, de remediile oferite de ea, ai credinta ca ele functioneaza. Dragostea pentru ce este natural a renascut in minte odata cu venirea Matildei. Chiar daca nu-i mai pot oferi copilaria la tara, cel putin sa ii ofer una mai putin poluata la oras. Am renuntat complet la detergentii industriali, la produsele cosmetice nenaturale, la alimentatia de supermarket. Am inceput cu produsele pentru casa, apoi cu produsele pentru mine si dupa nastere cu cele pentru copii, cu alimentele neprocesate. Un bun asociat in toata aceasta poveste a fost Elemental.eu Cum sunt mare fan al cumparaturilor online pentru mine a fost perfect. Stocuri mari, livrari rapide, firme producatoare variate.
 
Apa de Lavanda Bio a fost cea care mi-a salvat tenul dificil pe parcursul sarcinii. Sapunul lichid pentru pete a salvat hainutele Matildei. Uleiul de catina BIo ne-a scapat de dermatite. Si as tot putea continua asa. Iar daca sunteti interesati sa va preparati propriile cosmetice gasiti pe site substante de baza, chituri pentru preparare cat si rete si sfaturi. O idee foarte buna este sa incercati sa preparati voi pasta de dinti pentru cei mici, fara lanolina si flour. Le va face un mare bine. Daca nu aveti timp pentru asta puteti apela la un specialist care in colaborare cu un laborator farmaceutic va poate prepara diverse produse personalizate. Eu am acum in testare crema antirid cu migdale si levantica si un balsam pentru buze natural, ambele preparate de doamna doctor Ruxandra in colaborare cu Farmacia Basarb Farm.
 
Va las cu sugestiile primite din partea doamnei doctor Ruxandra Constantina care pe mine m-a intors in visul meu Provencez. Pe langa efectul relaxant si antianxietate o sa beneficiati si de un mediu purificat de bacterii- lavanda avand proprietati antiseptice puternice. Eu va recomand si o baie calda si relaxanta cu sare de mare aromata pentru picioare :).
 
Lavanda se poate utiliza sub formă de :
-ceai-infuzie (2-3 căni/zi) sau macerat la rece (2 căni/zi);
- pulbere, ½ linguriță de 3-4 ori/zi,  înainte de mese cu 15 minute (se ține  sub limbă după care se înghite cu ceai sau apă).
- tinctură, 1 linguriță de 1-3 ori pe zi;
- ulei esențial (pentru administrare internă): adulți, 5 picături de 2-3 ori/zi;
Intern:
-stimulează secreția de bilă, îmbunătățește digestia; utilă în caz de dischinezie biliară, colici abdominale, digestie dificilă, balonări;
-are efecte calmante și relaxante, fiind una dintre cele mai eficiente plante antistres;
- se utilizează în caz de stres, anxietate, nevroză, depresie, insomnie, distonieneuro-vegetativă;
-cefalee, migrenă;
-distonie neurovegetativă (tulburari cardiace, digestive) apărute pe fond de stres;
-rău de mișcare: ceai de lavanda;
-afecțiuni respiratorii (gripă, bronșite, astm): ceai sau ulei volatil amestecat cu miere;
- se fac inhalații cu ulei de lavanda (în amestec cu apă caldă) sau câtevapicături în lampa de aromoterapie;
 
-afecțiuni renale (colică nefretică, cistite): tinctură, ulei volatil plus băi calde de șezut cu ulei de lavandă;
Uleiul de lavandă esteutilizat și înbucătărie, pentru aromatizarea unor băuturi alcoolice (lichioruri) şi nealcoolice, a unor dulciuri, gemuri; de asemenea lavanda este utilizata și drept condiment-“ierburile de Provence” (lavanda, tarhon, cimbru, măghiran, rozmarinşifenicul).
Extern:
 
-uleiul de lavanda poate fi utilizat in lampa de aromoterapie, deoarece dezinfecteaza camera, omoara microbii; ne induce un sentiment de calm si relaxare;
-oțetul aromatic de lavandă este folosit pentru pentru frecții șic omprese, în stări gripale și dureri musculare;
-băi cu lavandă (câteva  picături de ulei esențial adăugate înapa de baie); în afecțiuni renale, nevroză, oboseală, insomnie (asociate cu tratament intern), contracture musculare;
-in cazul insomniilor rebele se poate face o baie înainte de culcare în care se toarnă o infuzie concentrată de lavandă (2 linguriţe la 250 ml apă) sau câteva picături de ulei volatil de lavanda (eventual in amestec cu sunatoare, roinita);
- sa nu uitam de săculeţul din pânză plin cu flori de lavandă (proaspete sau uscate) asezat printre perne;
-uleiul de lavandă pentru masajul abdomenului (colici, indigestie, balonare) se efectueaza un masaj bland in sens orar sau masaj general pentru relaxare si decontracturare;
-inhalatii   (ceai sau apa fierbinte in care se adauga 2-3 picaturi de ulei esntial) in caz de tuse, raceli, bronsita;
-băile de picioare cu tinctură de lavandă se fac pedurata de 30 minute, pentru stările de stres, insomnii si nevroze;
- grație proprietăților sale antiseptice, calmate, cicatrizante, lavanda este utilă încaz de inflamații și infectii ale pielii, eczeme, acnee; de asemenea intră încompoziția unor săpunuri naturale, soluții după ras, deodorante.
Contraindicatii: Sarcina, alăptare, copii mici, alergie la compuși. Nu au fost efectuate studii pentru a stabili eventualele riscuri in perioada sarcinii sau alaptarii.
 
P.S. Weekendul acesta BlackFriday pe Elemental.eu
 
 

 




 


marți, 26 noiembrie 2013

Deponent, treci la colt!

Din incredibilul vietii va prezentam episodul Deponentul.
 
Saptamana trecuta am rugat un coleg sa se duca la banca si sa depuna o suma de bani pentru Benone, tatal copiilor pentru care am cumparat casuta din Gogosari. Din banii stransi mai ramasese o suma, cam 1000 de lei, pe care am hotarat sa i-o trimit ulterior, la nevoie. Joi ma suna ca are nevoie de bani pentru ca se pune apa curenta in sat si are nevoie de 500 de lei pentru racord. Cum sa trimiti bani la cucuietii din deal si repede? Cont la  banca nu are, nici banca de fapt nu este intr-o raza de 30 km. Cu posta dureaza prea mult. Porumbeii calatori sunt toti la Top Shef. Teleportarea s-a terminat si ea. Imi spune omul sa-i pun prin Western Union. Ca se duce el la oras si-i ridica. Minunata treaba daca as fi avut eu timp sa ajung la banca, sa scot banii si apoi sa-i depun. El avea nevoie de bani repede, eventual ieri. Noroc cu domnul S. Nicolae, colegul meu care ma scoate mereu din incurcatura, ca avea el timp. S-a dus omul la banca, a stat o ora pentru ca nu le mergea minunatilor de la Banc Post sistemul, a reusit intr-un final sa depuna. I-am trimis beneficiarului intr-un SMS datele deponentului, suma, codul depunerii si mi-a iesit din minte. Mi-am vazut de cele alte o suta de lucruri pe care le mai aveam de facut.
 
A doua zi pe seara, dupa 2 ore de bantuit prin Ikea, enervat ca acea chiuveta dupa care ma dusesem tocmai se terminase si mai venea abia duminica- "azi" fiind vieri. Enervat ca nu exista un sistem de precomanda, sa o platesc si sa mi-o aduca la transport cu restul produselor o zi mai tarziu decat ar fi venit in mod normal. Nu s-a putut. S-a razbunat totusi ghinionul si am gasit patul pe care-l doream pentru Mati la o promotie care-l facea mai ieftin decat chiuveta (?!). Si cand sa plecam acasa suna telefonul: Benone.
 
Benone: Saru'mana! Uitati, sunt aici la banca si nu-mi da banii.
Eu: Buna seara, Benone! Pai de ce?
Benone: Ca nu este bun numele persoanei... asta...
(pe fundal se aude o functionara recalcitranta)
Functionara: Nu e bine, dom'le! Ce nu pricepi?
Eu: Ce nu este bine, Benone? Numele deponentului?
Benonë: Da, asta, deponent S. Nicolae. Zice doamna aici ca nu e bine si nu-mi da banii...
Eu: Cum sa nu fie bine? Il cheama S. Nicolae. E scris gresit? Poate a scris NicolaIe?
Benone: Nu stiu... nu-mi spune. Nu e bine asta, deponent S. Nicolae!
Eu: Dar in rest este bine?  Codul de transfer? Suma? Numele tau? Cum sa nu-ti dea banii?
Benone: Zice ca nu mi-i da ca  nu e bine numele!
Functionarä: Nu auzi ca NU e bine? Sa-ti zica numele din buletin, asa CUM e in BULETIN!
Eu: Asa este in buletin, nu-l cheama altfel, este S. Nicolae. Ia vezi poate e numele tau, poate au incurcat deponentul cu beneficiarul.
Benone: Nu, nu e bine. Nu e bine asta: deponent S. Nicolae!!!
Functionara: Nu auziti, doamna, ca nu este bine, nu corespunde!!!
Eu: Dar ce scrie??? Daca totul e corect si eu stiu sigur ca am depus bine, ce nu este CORECT!
Functionara: Sa ziceti numele din buletin!!! Nu este bine deponent asta!!!
(pfoaaaaa si-mi pica fisa!!!!)
Eu: Normal ca nu e bine!!! Cum sa fie DEPONENT S. Nicolae???? Este doar S. Nicolae, simplu!!!
Functionara: Aaaaa, pai asta e altcevaaaaa!!!
Eu: Serios?!!?
Benone: Saru'mana!
Eu: WTF????!!!!!
 
Acum, ca un biet amarat de la tara care abia scrie si citeste nu stie ce este acela un DEPONENT, dar cucoana functionara de la banca?! Cucoana care toata ziua lucreaza cu DEPONENTI?! Sa crezi tu ca pe omul ala il cheama Deponent S. Nicolae? Si cand iti spune omul de 5 ori ca pe deponent il cheama S. Nicolae tu sa insisti si sa spui ca nu e bine si sa vrei sa-l gasesti pe Deponent drept deponent?! Cum, mai oameni buni? Cum? Cum?
 
 

joi, 21 noiembrie 2013

Atentie! Eroare tehnica! Black Friday de joi!

Asa spunea astazi un newsletter. La Redoute Romania a urcat pe site reducerile pentru Black Friday inca de astazi! Profitati cu o zi mai devreme de reducerile de pana la 80%. Ca tot ma intreaba lumea de unde imi cumpar haine frumoase online pentru mine si pentru prichinduta. De aici.



Deşi programaserăm startul la Black Friday 2013 pe 22 noiembrie, tehnica nu a ţinut cu noi, ci, cu clienţii noştri fideli, din câte se pare! Aşa încât, preţurile cu reduceri de până la 30% în magazin şi 80% în Outlet au fost afişate de astăzi!..
Dacă tot s-a întâmplat aşa, noi vă invităm să profitaţi de situaţie fără regrete! Alegeţi oricare şi oricâte produse vă doriţi, puteţi beneficia şi de livrarea GRATIS.
Ei bine, numărătoarea inversă a început şi se promite un Black Friday de neuitat, cu multe suprize frumoase! Profitaţi!

marți, 19 noiembrie 2013

Parintii- modele in viata copiilor

 
Existenta acestui blog mi-a adus multe bucurii. Pe langa efectul de inchidere si de vindecare a unor rani, a mai avut un efect minunat. A atras in viata mea niste oameni foarte speciali. Oameni frumosi si buni cum nu credeam ca mai sunt, oameni sinceri care atunci cand iti spun o vorba buna stii ca vine cu adevarat din suflet. Oameni care stiu sa vada cine esti sau poate ca simt cine esti. Oameni care ne-au indragit din prima clipa si au format in jurul nostru o altfel de familie. Unul dintre acesti oameni a inceput, cu ceva timp in urma, sa-mi trimita pe Facebook  invitatii de participare in cadrul evenimentelor Comunitatii Parinti Autentici- initiativa lui Mihail Musat. M-am uitat cu parere de rau prin calendarul lor de intalniri pentru ca nu puteam ajunge la niciuna. Din "binecuvantarile" vietii de parinte singur- nu ai cu cine lasa copilul pentru a te duce la intalniri. O pierdere, dar si un castig pentru ca ptreci mai mult timp alaturi de copilul tau. Oricum te resemnezi si te bucuri totusi ca exista parinti cu astfel de preocupari.
 
Acum doua saptamani imi spune ea, Codruta, despre o noua intalnire eveniment. Tema mi-a atras in mod special atentia pentru ca este unul dintre subiectele delicate ale parintilor singuri. Model Masculin si Model Feminin in cresterea copiilor. Pe langa faptul ca m-a intrigat tema, m-a atras si faptul ca 75% din fondurile stranse cu ocazia acestui eveniment vor fi donate si folosite in cadrul unui proiect educational non-formal. Deci un motiv in plus sa-mi aduc contributia.
 
Daca doriti sa participati si voi inscrierile se fac aici:  http://bit.ly/InscriereParintiAutentici
Evenimentul se intampla marti, 26 noiembrie, de la ora 18,30 la 21,30 la Libraria Bastilia.
Costul pentru plata anticipata (adica pana maxim vineri) este de 40 de lei pentru o persoana si de 60 de lei pentru doua persoane- in contul din formularul de inscriere. Daca doriti sa platiti la fata locului costul este de 50, respectiv 80 de lei pentru doua persoane. Tinand cont de scopul caritabil eu am ales sa platesc direct marti, la eveniment.
 
Eu le multumesc pentru invitatie Codrutei si lui Mihail si va transmit si voua mesajul lor:
Ne face deosebita placere sa te invitam la ultimul eveniment Parinti Autentici din 2013: Model Masculin si Model Femin in cresterea copiilor.
Parinti Autentici impreuna cu Libraria Bastilia va invita la un dublu eveniment. In primul rand este un eveniment pentru parinti. In al doilea rand este un eveniment pentru o clasa de copii dintr-o comunitate defavorizata: Zlatna, judetul Alba. Da, 75% din fondurile pe care le vom strange la aceasta intalnire le vom directiona catre un proiect educational. Cu acesti bani vor fi achizionate jocuri educative pentru clasa I a invatatoarei Berindeie Angela. Este un proiect de educatie non-formala care ii ajuta pe copiii ce provin din familii defavorizate si cu parinti analfabeti sa se adapteze mai usor cerintelor scolare.
 

 
Inscrierile se fac aici:
 
Invitatii acestei editii speciale sunt:
Monica Reu si Ian Peatey
Otilia si Jo Mantelers
Stefan Palarie si Irina Palarie
Stanimira Dimitrova si Stanislav Georgiev
Am invitat alaturi de noi patru familii de parinti care investesc activ in dezvoltarea lor personala, ca oameni, si ca parinti. Sunt parinti care in comunitatile din care fac parte sunt apreciati si luati drept modele. Unii dintre ei sunt si specialisti in domeniul parentingului, sustinand la randul lor si alti parinti in acest demers, iar altii se documenteaza pentru propria lor dezvoltare.
Vor fi 4 povesti despre ce a insemnat rolul de barbat inainte de primul copil si cum s-a imbogatit acest rol dupa aparitia copilului/copiilor.
Bineinteles, vor fi si 4 povesti despre ce a insemnat rolul de femeie inainte de primul copil si cum s-a imbogatit acest rol dupa aparitia copilului/copiilor.
 
Descrierea completa a proiectului educativ este aici: https://www.facebook.com/groups/parinticonstienti/362490363896160/
 

Ne vedem marti!

duminică, 17 noiembrie 2013

Scrisori pentru Matilda (13)

duminica, 18 noiembrie 2013
 
Draga mea,
 
 
 
mi-e dor sa vorbim, sa-ti povestesc, sa te ascult. Mi-e dor de noi doua, doar de noi si de timpul nostru. Mi-e dor sa fiu blanda si iubitoare cu tine, sa-ti fiu mama asa cum meriti, mi-e dor sa-mi stai moale si calda in barate. Mi-e dor si nimic nu-mi umple golul din suflet. Ma simt departe de tine. Este ceva nou, ceva ce ma sperie, dar sunt zile intregi cand ma simt departe de tine. Abia cand ma intampini in prag, sufletul meu se intoarce spre tine. Si atunci obosit si imprastiat. Ma doare lipsa de ganduri pentru tine. Lipsa lacrimilor de dor in drum spre serviciu. Lipsa sentimentului de mama coplesitor in fiecare clipa.
 
 Sunt zile in care ma gandesc ca nu te mai merit, ca poate alta mama te merita mai mult. Ma intreb ce o fi in mintea ta mica, unde crezi ca sunt cand nu ajung acasa la timp. Ce o fi in mintea ta cand te culc inainte de vreme si adorm inaintea ta?! Fara poveste, fara povesti. Adorm iar tu vorbesti singura pana iti vine si tie somnul. Oare ce o fi in mintea ta cand eu nu mai am rabdare cu jocurile noastre, cu mesele, cu desenele?! Sau atunci cand ridic vocea la tine? Oare si tu te gandesti ca eu nu te mai merit?
 
 
Am fost prea obosita ca sa-ti mai fiu mama asa cum erai tu obisnuita sa-ti fiu. Asa cum eram eu obisnuita. Asa cum cred eu ca trebuie sa fie o mama. Nu mamele din carti, nu mamele pe care le-am avut noi, ci mama din sufletul meu. Mama care isi respecta puiul, il calauzeste, dar il lasa sa zboare. Mama care aduce zambete, nu reguli. Mama pe care o stii si o iubesti. Mi-e dor de mine doar pentru tine, nu pentru serviciu, nu pentru renovari, nu pentru lumea din jur. Mi-e dor sa fim doar noi doua. Tare dor!
 
 
O fac pentru noi. Incerc sa-ti explic asta cand abia imi scot hainele din manutele tale care trag de mine sa nu plec la serviciu. Incerc sa te fac sa intelegi, asa cum poti tu intelege la doi ani jumate, ca fara serviciu nu am mai avea nimic din ce avem. Nici mancare, nici hainute, nici jucarii, nici plimbari. Nu stiu de unde ti-a venit ideea ca eu plec la "apa"- adica la mare. Chiar nu stiu. Mi s-a rupt sufletul cand am vazut ca tu ai crede ca eu as pleca fara tine undeva, undeva unde nu trebuie sa plec. Te-am luat la serviciu ca sa vezi unde plec si ce fac acolo. Nu ma duc sa ma distrez. Acum stii unde sunt si de ce. Dar tot plangi ca sa nu plec. Sfasietor si mult, atat de tare incat te aud de la 6 etaje distanta...
 
 
Stii si ca ma duc si "a papem"- la apartament- ca sa fac "peietzi cuati, nu mai fie peietzi maoi". Ti s-au parut tie maro, murdari, stii ca trebuie sa-i facem curati ca sa ne putem muta acolo. Sa facem bradul in casuta noua si sa punem cadouri sub el. Stii si ca o sa ai o camera a ta. Cu patul tau si cu hainutele tale. Ca o sa ai acolo toate jucariile si masuta pentru copii. Stii ca o sa ai copacul cu litere pe perete. Stii si despre bufnite. Mi-ai zis sa-ti fac un perete albastru. O sa vad cum reusesc si asta. Face mami si perete albastru. Tot ce fac, fac pentru noi. Sper sa poti intelege si asta, sper.
 
Stiu ca-ti cer prea mult. Dar ai rabdare cu mine, mami se intoarce mereu la tine! Mami este mereu cu tine! Inca putin si o sa fie iar liniste si doar noi doua. Mami o sa fie iar doar pentru tine!
 


 
Te iubeste mama!
 
 


De facut bine

Din motive personale, acum fix sase luni, am decis sa nu mai initiez campanii umanitare. Am considerat ca asa este mai corect pentru mine si pentru familia mea in aceasta perioada. Si cred ca am avut dreptate. Am ramas mai departe un contributor al acestor campanii, tot pentru ca asa am simtit. Chiar inclin sa cred ca sumele cu patru cifre pe care le cheltuiam organizand o campanie au ajuns mai bine fiind donate direct acolo unde era nevoie. Imi este greu sa ma tin departe pentru ca in fiecare zi intalnesc cazuri sociale  care au nevoie de un parinte pentru a fi facute publice sau solicitari sa ma implic. Din pacate nu pot, mai mult as incurca, nu am acum energia sufleteasca si timpul pentru a fi un pion activ. Le multumesc celor care au inteles si respectat aceasta decizie a mea.
 
Asta nu inseamna, insa, ca nu pot ajuta asa cum o sa o fac astazi. Punand umarul la ceea ce altii fac deja. Cu ceva timp in urma am inceput sa donez in mod constant in campaniile Fundatiei Mereu Aproape. Poate pentru ca am intalnit numai cazuri foarte grele, poate pentru ca am incredere in verificarea povestilor, poate pentru ca sistemul este foarte usor. Un SMS la 8848 si poti ajuta in mod direct chiar daca nu dispui de resurse financiare deosebite. Saptamana aceasta am vazut pe wall-ul Mariei un caz, insista pentru el, treuia sa fie ceva foarte special. Abia ieri am avut timp sa vad despre ce este vorba, tot ieri am vazut leapsa umanitara a Bogdanei. Astazi si licitatia Adei. Ele incearca sa-l ajute pe Ioan.
 
"Ioan are 15 ani și luptă cu limfomul Hodgkin la Viena. Adică Ioan are cancer.
În afară de asta, pe Ioan îl simt foarte apropiat pentru că este muzician. E de-al meu, dar aș fi vrut să fie de-al meu numai pe partea muzicală.
Ioan are jumătate din vârsta mea când m-am îmbolnăvit, dar luptă de parcă toată înțelepciunea lumii s-ar fi adunat în sufletul sau.
Dacă nu știați, starea de rău de la o boală de sânge este foarte specială.
Nu seamănă cu nimic altceva, nu doare, nu se vede.
În schimb, e ca o gaură neagră care trage într-un hău de nedescris. De parcă fiecare celulă participă la un vârtej propriu, amplificat de fiecare nouă doză de citostatice sau Rituximab (MabThera). Apoi urmează un tumult interior și extrem nervos când se mai adaugă și dexametazona (cortizonul) în perfuzie.
Toate implică o oboseală și o deznădejde incontrolabile.
Iar acest copil, în loc să se plângă, și-a luat chitara și a studiat. În aceste condiții descrise mai sus. Ioan a exersat, cântat, participat cu mare succes la concursuri și a luat numai note de 10, fiind grav, foarte foarte grav bolnav. Efortul său nu poate fi cuantificat, nici în bani, nici în sentimente, nici în recunoștință. Este pur și simplu extraordinar și pentru cei mai mulți dintre oameni irealizabil.

Ioan cel special se poate face bine. Cu o condiție: să aiba cu ce plăti tratamentele acestea chinuitoare.
Îi lipsesc 50000 de euro pentru transplant, procedură care are o rată imensă de succes, și care se face uzual la spitalul sf Anna din Viena."

Conturile în care se poate dona orice suma pentru viața lui Ioan sunt:
ING Bank - Titular cont: ISTRATE ANI ROXANA
cont EURO: RO71INGB0000999903912419 SWIFT INGBROBU (donațiile din UE sunt libere de comision!)
cont LEI : RO61INGB0000999902012272
 
Rugamintea este sa donati- fie prin SMS la 8848, fie sa licitati accesand linkurile Bogdanei si Adei, fie pur si simplu sa donati in conturile de mai sus.
 
Eu va ofer spre licitare acest costumas de iarna calduros de la Lilu Tesa- vestuta matlasata si pantaloni reversibili pentru un copilas cu varsta in jur de 2 ani. Este nou, cu eticheta. Pretul integral de achizitie a fost 130 de lei, licitatia incepe la 65 de lei. Licitatia este dechisa pana duminica viitoare. Cine liciteaza mai mult castiga costumasul, dupa confirmarea platii in contul lui Ioan stabilim modalitatea de livrare. Daca sunteti din Bucuresti si aveti placerea ne putem vedea la un ceai. Multumesc!
 
 


 
 
 
 

duminică, 3 noiembrie 2013

Dovlecica

Saptamana aceasta ma apucase nostalgia. Adevarul este ca mi se intampla destul de des in ultimul timp. Sa fie toamna de vina?! Sa fie dorul de un pui mic?! Ma uitam cu Matilda peste fotografiile de la botez si cand a vazut-o pe cea cu tortul a exclamat foarte incantata "cuuu", adica ea. Asta dupa ce a citit pe tort numele ei- Madilda Maia. Atunci abia gangurea, acum citeste pe lietere. Imi pare alta viata, cea de acum 2 ani. Viata cu un bebelus de sase luni care abia incepea sa manance. Viata in care ma ocupam numai de ea si de piureurile ei de dovleac. Matilda a fost mare fan piure de dovleac. Unt si dovleac. Untul il mananca si acum cu lingurita, dovleac nu am mai facut de ceva timp. Am profitat de inviza de dovleci pricinuita de Halloween si am facut si noi o tarta. Reteta o aveti de anul trecut. Puteti sa o incercati cu incredere. La noi nu a mai ramas nici de poza.
 
Noi nu tinem sarbatoarea in sine, dar orice ocazie de a face ceva amuzant impreuna este binevenita. Anul acesta i-am cumparat sort si boneta de bucatar dovlecel. Mai sa doarma imbracata cu ele. I-am zis ca acum este ajutorul meu oficial in bucatarie si poate taia si ea cu un cutit mai mic. Atat de fericita a fost ca acum e "fifica maie" si poate taia si ea! Am facut briose in forma de dovleac. Ea a taiat ciocolata, eu am pregatit compozitia.  Le-am turnat impreuna in forme si le-am urmarit cum cresc. Apoi, pana cand s-au racit ne-am amuzat cu fotografiile din primul an cand a fost Dovlecica. Iar ochii mei s-au umezi iar... unde se duce timpul asta? Unde?
 
Acum doi ani, Matic mic si falcos :)
 




 
 
 
 
Si doi ani mai taziu omuleata mea vrednica: